Inno Tähismaa • 15. november 2001 kell 15:22

Toomas Issak: Ekspress Grupi omanikud ei saanud läbi

Ekspress Grupis õnnestus Hans H. Luigel osta tagasi 50% aktsiatest, kuna omanikud ei saanud omavahel läbi, ütles konkureeriva meediagrupi ASi Eesti Meedia juhatuse liige Toomas Issak.

Issak ütles, et talle tundub, et lahkhelid said alguse Päevalehest. Tema sõnul polnud neis ettevõtetes, kus nii Ekspress Grupi kui Eesti Meedia esindajad koos istusid, mingeid probleeme.

Päevalehe probleemid Issaku arvamuse kohaselt ei lahene, vaid lehel läheb raskemaks, kuna konkurendid on tugevad. Nii on Eesti magusaimal turul Tallinnas nii Postimees, SLÕhtuleht kui Päevaleht võrdsetel positsioonidel. Samas jagas Päevaleht lugejaile viimase 3,5 kuu jooksul juulist poole oktoobrini tasuta ligi 10 000 lehte ja sai sel ajal juurde ainult 7000 lugejat. See aktsioon läks Päevalehe omanikele Issaku hinnangul maksma kokku 2-3 miljonit krooni.

Issak ütles, et Postimehe ja Päevalehe pinnalt ühte uut lehte ei teki, kuna Postimehe poolt vaadatuna pole sellega kiiret ega vajadust. Seetõttu saab Päevaleht jätkata niikaua, kui omanikel raha jätkub.

Hetkel kuum