Ülo Toomsalu • 6. detsember 2001 kell 7:48

Britannia padjatööstur investeerib Haljalasse

Euroopa nelja suurema padjatootja hulka kuuluv Briti firma Trendsetter kavandab laiendada Haljalas oma tootmist, pürgides 50 miljoni kroonise investeeringuga valla suurimaks tööandjaks, kirjutab Virumaa Teataja.

Teisipäeval käis Trendsetter Home Furnishings Limited esindaja Peter Wagstaff kohtumas Haljala vallavõimudega, et rääkida neile firma tulevikuplaanidest.

Trendsetter investeeris poolteist aastat tagasi Haljalasse 25 miljonit krooni, rajades pankrotistunud tekstiilifirma Kurt Kellermann tühjaks jäänud ruumidesse padjatehase. Praegu saab seal tööd 20-22 inimest, kes valmistavad 20 000 patja kuus.

Peter Wagstaffi ütlust mööda on firma Haljala tootmisega väga rahul ja kavandab seda veel kuni 25 miljoni kroonise investeeringuga laiendada. Kavandatu järgi lisanduks poole aasta jooksul patjade tegemisele veel tekkide valmistamine. Toodangu maht suureneks senisega võrreldes enam kui kaks korda, tööd saaks juba 130 inimest.

Haljala vallavanem Jüri Sikkut märkis, et plaanide täitumise korral saaks tekstiilifirmast kohaliku omavalitsuse ja õlletehase ees valla suurim tööandja. Sikkut tunnistas, et üle saja töötaja leidmine vallast läheb juba raskeks, kuid olukorda peaks leevendama Rakvere linna lähedus.

Peter Wagstaff rääkis Haljala valla esindajatele, et Trendsetter on perefirma, mida päritakse juba neljandat põlve isalt pojale.

Virumaa Teatajale rääkis Sikkut, et padjafirma jõudis Haljalasse juhuslikult. Aastaid tagasi Suurbritannias korraldatud tekstiilimessil märkas Trendsetteri esindaja Eestist Pärnu linnast pärit konkurenti. See viis britid mõttele, et kui teised saavad Eestis patju toota, küllap saavad ka nemad.

Hetkel kuum