• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Novembri automüük tagasihoidlik

  Novembri uute sõiduautode müük langes võrreldes oktoobriga tervelt viiendiku võrra. Arvudes teeb see tervelt 279 auto suuruse languse ja 998 müüdud autot kuus on umbes 100 autot vähem kui tänavune keskmine kuumüük. Kõige enam langes meie populaarseima autoklassi, väike-keskautode läbimüük. Kui oktoobris müüdi 538 väike-keskautot, siis novembris vaid 353. Samuti langes väike- ja keskautode ning mahtuniversaalide müük, suurte ja luksuslike sõiduautode ning maasturite müük aga isegi pisut kasvas.
  Kui vaadata novembrikuu tõusjaid ja langejaid, siis esimeste read on üsnagi hõredad. Valdav enamus automüüjad kuulusid sedapuhku viimaste sekka. Läbimüüki kasvatasid valdavalt vaid need, kelle müüginumbrid olid oktoobris mingil põhjusel tagasihoidlikumad. Tänavust müügirekordit kordas vaid Volvo, ülejäänud tõusjate müüginumbrid ei olnud midagi tähelepanuväärset.
  Suurima languse tegi Lada ning seegi polnud tingitud mitte niivõrd kehvas kuumüügis, vaid selles, et oktoober oli selle margi aasta rekord, mil vaid üks auto jäi sajast puudu.
  Müüduim auto oli novembris Peugeot 206, teisele kohale tõusis Toyota Corolla, kolmandaks oodatult uus Honda Civic.
  Tarbesõidukite müük oli novembris aga suurem kui oktoobris ja mitte ainult: tegemist oli tänavuse rekordkuuga, mis ületas senist tippmarki 4 autoga. Tarbesõidukite osas tegi oma senise rekordi Citroen, mida müüdi koguni 73 autot, aasta rekordiga said maha ka Mercedes-Benz. Suurenes ka autode müük piiri taha, kõige rohkem re-eksportis autosid Toyota.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.