Novembri automüük tagasihoidlik

Tõnu Tramm 07. detsember 2001, 00:00

Novembri uute sõiduautode müük langes võrreldes oktoobriga tervelt viiendiku võrra. Arvudes teeb see tervelt 279 auto suuruse languse ja 998 müüdud autot kuus on umbes 100 autot vähem kui tänavune keskmine kuumüük. Kõige enam langes meie populaarseima autoklassi, väike-keskautode läbimüük. Kui oktoobris müüdi 538 väike-keskautot, siis novembris vaid 353. Samuti langes väike- ja keskautode ning mahtuniversaalide müük, suurte ja luksuslike sõiduautode ning maasturite müük aga isegi pisut kasvas.

Kui vaadata novembrikuu tõusjaid ja langejaid, siis esimeste read on üsnagi hõredad. Valdav enamus automüüjad kuulusid sedapuhku viimaste sekka. Läbimüüki kasvatasid valdavalt vaid need, kelle müüginumbrid olid oktoobris mingil põhjusel tagasihoidlikumad. Tänavust müügirekordit kordas vaid Volvo, ülejäänud tõusjate müüginumbrid ei olnud midagi tähelepanuväärset.

Suurima languse tegi Lada ning seegi polnud tingitud mitte niivõrd kehvas kuumüügis, vaid selles, et oktoober oli selle margi aasta rekord, mil vaid üks auto jäi sajast puudu.

Müüduim auto oli novembris Peugeot 206, teisele kohale tõusis Toyota Corolla, kolmandaks oodatult uus Honda Civic.

Tarbesõidukite müük oli novembris aga suurem kui oktoobris ja mitte ainult: tegemist oli tänavuse rekordkuuga, mis ületas senist tippmarki 4 autoga. Tarbesõidukite osas tegi oma senise rekordi Citroen, mida müüdi koguni 73 autot, aasta rekordiga said maha ka Mercedes-Benz. Suurenes ka autode müük piiri taha, kõige rohkem re-eksportis autosid Toyota.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing