Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Novembri automüük tagasihoidlik

  Novembri uute sõiduautode müük langes võrreldes oktoobriga tervelt viiendiku võrra. Arvudes teeb see tervelt 279 auto suuruse languse ja 998 müüdud autot kuus on umbes 100 autot vähem kui tänavune keskmine kuumüük. Kõige enam langes meie populaarseima autoklassi, väike-keskautode läbimüük. Kui oktoobris müüdi 538 väike-keskautot, siis novembris vaid 353. Samuti langes väike- ja keskautode ning mahtuniversaalide müük, suurte ja luksuslike sõiduautode ning maasturite müük aga isegi pisut kasvas.
  Kui vaadata novembrikuu tõusjaid ja langejaid, siis esimeste read on üsnagi hõredad. Valdav enamus automüüjad kuulusid sedapuhku viimaste sekka. Läbimüüki kasvatasid valdavalt vaid need, kelle müüginumbrid olid oktoobris mingil põhjusel tagasihoidlikumad. Tänavust müügirekordit kordas vaid Volvo, ülejäänud tõusjate müüginumbrid ei olnud midagi tähelepanuväärset.
  Suurima languse tegi Lada ning seegi polnud tingitud mitte niivõrd kehvas kuumüügis, vaid selles, et oktoober oli selle margi aasta rekord, mil vaid üks auto jäi sajast puudu.
  Müüduim auto oli novembris Peugeot 206, teisele kohale tõusis Toyota Corolla, kolmandaks oodatult uus Honda Civic.
  Tarbesõidukite müük oli novembris aga suurem kui oktoobris ja mitte ainult: tegemist oli tänavuse rekordkuuga, mis ületas senist tippmarki 4 autoga. Tarbesõidukite osas tegi oma senise rekordi Citroen, mida müüdi koguni 73 autot, aasta rekordiga said maha ka Mercedes-Benz. Suurenes ka autode müük piiri taha, kõige rohkem re-eksportis autosid Toyota.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Karis NATO tippkohtumisest: Eesti julgeolek muutus veel tugevamaks
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.