Tartu eurovangla otsib tulevastele asukatele tööd

12. detsember 2001, 11:19

Tartusse ehitatava eurovangla juhtkond peab läbirääkimisi Tartu mööblitootjaga ASiga Tarmeko selle üle, kas ja kuidas Tarmeko saaks kasutada tulevaste kinnipeetavate odavat tööjõudu.

Tartu uue vangla direktori Andrus Kõre sõnul loodavad nad Tarmekoga jõuda lähiajal koostööleppeni, kus määratletakse ära poolte kohustused ja õigused.

Tarmeko juhatuse esimehe Olev Niguli kinnitusel tuli initsiatiiv vangla juhtkonna poolt. ?Näeme võimalust, et vangid võiksid teha tisleritööd ning valmistada näiteks toole-laudu,? rääkis Nigul. ?Samas on meie jaoks lahendamata veel mitmed juriidilised küsimused, näiteks kui vangiga juhtub meie seadmete taga tööõnnetus.?

Niguli sõnul Tarmeko mingit erilist kasu vangide tööjõu kasutamises ei näe. ?Ka tööjõupuudust meil pole,? lisas Nigul.

Andrus Kõre sõnul otsivad nad veel ettevõtteid, mille lihtsamad tööoperatsioonid ei vaja pikaajalist väljaõpet. ?Töötavale vangile peab maksma miinimumtasu, mis on viiendik Eesti miinimumpalgast,? viitas Kõre ettevõtete võimalusele kasutada odavat tööjõudu. ?Samuti ei küsi me ettevõtetelt pinna eest renti, nende kanda jäävad vaid otsekulud.?

Kõre andmeil on järgmise aasta lõpus valmivasse 500-kohalisse Tartu eurovanglasse projekteeritud ligi 3000 ruutmeetrit tootmispindu. ?Planeerime, et tootmistööga võiks tegeleda 100-120 vangi,? rääkis Kõre. ?Umbes 100 vangi hakkavad tegelema majandustöödega.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing