13. detsember 2001 kell 13:32

Bergmanni kaassüüdistatavad vabaduses

Vahistatud ERA panga eksjuhi Andres Bergmanni kolleegid, panga endine juhatuse esimees Jaak Kiiker ja endine finantsdivisjoni juht Peep Akkel, kes on samuti keskkriminaalpolitsei süüdistusalused, on vabaduses.

?Kiikerit, Akkelit ja teisi pole vahi alla võetud,? kinnitas Andres Bergmanni kaitsja, Tartu vandeadvokaat Tarmo Pilv. ?Aga millised käigud teeb politsei, ma ei tea, sest süüdistused neile on esitamata.?

Füüsilisest isikust ettevõtjana tegutseva Jaak Kiikeriga pole täna õnnestunud ühendust saada, sest tema mobiiltelefon on välja lülitatud.

Tartu õlletehases finantsjuhina töötav Peep Akkel teatas õlletehase sekretäri kaudu, et tal pole täna mahti rääkida, sest ta viibib Leedus A.Le Coqi Eesti, Läti ja Leedu õlletehaste juhtide nn navigatsioonikoosolekul.

Politsei uurija esitas täna Andres Bergmannile lõpliku süüdistuse.

Keskkriminaalpolitsei algatas 3.03.2000 ERA Panga pankrotihaldurite avalduse alusel kriminaalasja Andres Bergmanni, Jaak Kiikeri ja Peep Akkeli suhtes. Neli päeva hiljem vahistati Bergmann, Kiiker ja Akkel 48 tunniks.

Tartu maakohus ei rahuldanud 8. märtsil 2000. aastal politseiuurija taotlust võtta Bergmann, Kiiker ja Akkel eeluurimise ajaks vahi alla ning vabastas nad.

Bergmanni, Kiikerit ja Akkelit on esialgse süüdistuse alusel süüdistatud kriminaalkoodeksi paragrahvi alusel, mis käsitleb vara omastamist raiskamise või ametiseisundi kuritarvitamise teel suures ulatuses. Karistus selle alusel süüdimõistmisel on vabadusekaotus kolmest kuni kaheksa aastani.

Hetkel kuum