16. jaanuar 2002 kell 12:50

Välisministeerium ootab Venemaa tollikomiteelt ametlikku vastust

Välisministeerium on läbi Eesti suursaatkonna Moskvas edastanud Venemaa tollikomiteele järelpärimise, kuid pole veel ametlikku vastust saanud, ütles välisministeeriumi pressitalituse büroo pressisekretär Anneli Kimber.

?Tahame saada vastuseid küsimustele, miks tollikomitee tegi eelmise aasta 19. oktoobri käskkirja ning kas käskkirja puhul võib olla tegemist tehnilise veaga,? rääkis Kimber. ?Mitteametlikke kanaleid pidi on meile öeldud, et tegu on käskkirja koostaja tehnilise veaga.?

Eesti suursaatkonna Moskvas pressisekretäri Vahur Soosaare kinnitusel pole Venemaa tollikomiteest veel ametlikku vastust tulnud.

Soosaare sõnul on suursaatkond teadlik, et Pihkva oblasti juhid kohtusid selle nädala esmaspäeval Venemaa tollikomitee esimehega ning saavutasid kokkuleppe, mille kohaselt muudetakse käskkiri selliselt, et ka Pihkva oblasti puitu saab edaspidi eksportida Eestisse läbi kolme punkti.

?Kuna tegu on suulise kokkuleppega ning midagi must-valgel pole, siis ei saa me veel Pihkva oblasti administratsiooni pingutusi kommenteerida,? sõnas Soosaar.

Venemaa tollikomitee nimetas eelmise aasta 19. oktoobril piiripunktid, mille kaudu tohib alates 28. jaanuarist Venemaalt rongide ja autodega välja vedada ümarpuitu ning puiduga seotud kaubagruppe. Nimekirja polnud kantud ühtki piiripunkti Eestiga.

Hetkel kuum