Andres Kärssin • 6. veebruar 2002 kell 15:19

Tool lubas majavalitsusi mitte pankrotti lasta

Abilinnapea Toomas Vitsuti sõnul lõppes tema kohtumine majavalitsuste erastaja esindajatega tulemuseta, erastaja lubas majavalitsusi pankrotti mitte lasta.

'Neil polnud mingit konkreetset plaani välja pakkuda,' ütles Vitsut pärast kohtumist ASi Kalanduse Maja esindanud Rait Lukase ja vandeadvokaat Jüri Leppikuga. Abilinnapea sõnul jäi vastuseta see, mida kavatseb mullu 8 majavalitsust omandanud ning soojuse ja vee eest võlgu olev ettevõte edasi teha. 'Nad ei suutnud seda öelda, kui kui suur on nende võlad'.

Vitsuti sõnul põhjendab vastaspool võlakoormat majavalitsuste erastamisel kaasa saadud võlgadega. 'Kuid nad teadsid toona, millega riskivad,' tõdes abilinnapea. 'See oli nende äririsk'.

Samas lisas Vitsut, et nii linnal kui ka erastajal oli kohtumisel siiski ka ühiseid seisukohti - nii leidsid mõlemad, et elanikud ei tohi ilma teenuseta jääda. Lisaks teatas erastaja, et tal pole kavas majavalitsusi pankrotti lasta.

Abilinnapea sõnul kujundab linnavalitsus majavalitsuste probleemis oma lõpliku seisukoha lähipäevil.

Hetkel kuum