Peeter Stamberg • 5. juuni 2002 kell 15:41

USA aktsiaturgudel: teenindussektori andmed aitavad turgudel tõusta

USA aktsiaturgudel on aktsiate hinnad esimese kauplemistunni järel toetatuna oodatust paremast teenindussektori andmetest tõusmas.

USA teenindussektor kasvas mais neljandat kuud järjest ja näitas kiiremat kasvutempot alates 2000. aasta augustist. Teenindussektori odatust kiirem kasv lubab arvata, et lähiajal võivad ettevõtete kasumid saada tugevast kulutamisest toetust.

Peamised indeksid olid esimese kauplemistunni möödudes plussis. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> on tõusnud 0,73%, 9759 punktini, Nasdaq <GR#US.^IXIC> on kerkinud 0,41%, 1885 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> on tõusnud 0,47%, 1045 punktini.

Liideraktsiaid sisaldava Dow? indeksi kolmekümnest komponendist on suurima tõusu teinud maailma suurima jaekaubandusketi Wal-Mart Stores <GR#US.WMT> aktsia, mis on kerkinud üle 2% võrra. Tõusu taga on oodatust paremad müügikasvu näitajad.

Hetkel kuum