Sulev Oll • 11. september 2002 kell 7:31

Jaak Kiikeri ja Kristi Meriväli pettuseprotsess lükkub

Sel nädalal Tallinna linnakohtus toimuma pidanud protsess AS Era Pank endise juhi Jaak Kiikeri ja Kristi Meriväli suhtes lükkub edasi.

Edasilükkamist taotles AS Era Pank juhatuse esimehena töötanud Jaak Kiikeri advokaat Indrek Leppik.

Kiikerit süüdistatakse kaasaaitamises varalise kasu saamusele pettuse teel, mis jäi lõpule viimata süüdlase tahtest mitteolenevatel põhjustel.

Nimelt sõlmis Kiiker fiktiivse töövõtulepingu Kristi Meriväliga, mille kohaselt kohustus Meriväli teostama mitmeid töid ERA Panga Tallinna filiaali kasutuses olevates mitteeluruumides. Tööde eest kohustus pank Merivälile tasuma 100 000 krooni, samas polnud seda kohustust ERA Panga raamatupidamises kajastatud.

Kristi Meriväli tegevust võib hinnata kui varalise kasu saamist pettuse teel, mis jäi lõpule viimata süüdlase tahtest mitteolenevatel põhjustel - pankrotistunud panga võlausaldajate koosolek lihtsalt ei tunnistanud Kristi Meriväli poolt esitatud nõuet.

Hetkel kuum