Ülo Toomsalu • 19. september 2002 kell 6:26

PM: Angotti eitas altkäemaksu andmist

Antonio Angotti lükkas ametlikult kinnitamata andmeil eile tagasi väited tema esindatud pakkuja Rail Estonia erastamisvõidust pistise abiga.

Enam kui kaks tundi kestnud kohtumisel pidi Angotti Postimehe andmeil muu hulgas vastama sellele, kas ta on Eestis kellelegi altkäemaksu andnud. Kohtumisel osalenud riigikogulased said eitava vastuse.

?Esitasime talle kõiki küsimusi, mida pidasime praeguse uurimiskomisjoni töö raames vajalikuks ja mida võimaldasid küsida meil olevad dokumendid,? ütles Riigikogu uurimiskomisjoni esimees Ignar Fjuk (Reformierakond). Angotti vastuste sisu komisjon praegu täpselt ei avalda.

Komisjoni liikme Marju Lauristini sõnul oli kohtumise üks eesmärke täpsustada ka seda, mis oli tema konkreetne roll Eesti Raudtee erastamistehingus.

?Seda on ajakirjanduse poolt kujutatud ülisuurena, tegelikult olid tema rollil kindlad piirangud,? märkis Lauristin. ?Ta esindas ikkagi teatud äriorganisatsioone, tal olid sellega seoses kindlad piirid ja volitused.?

Hetkel kuum