Sirje Niitra • 24. september 2002 kell 7:51

Õunapuu: Seadusemuudatus ei kajastu eelarvetuludes

Intervjuu rahandusminister Harri Õunapuuga.

<b>Kas peate järjekorras teist sammu ametiautode kallinemise suunas

õigeks?</b>Käibemaksuseaduse kavandatavatest muudatustest rääkides tulebmõista, et tegemist on eelnõu töövariandiga, mis läbib praeguametkondlikku kooskõlastusringi.Ekspertarutelude käigus on tõstatunud kaküsimus vajadusest võrdsustada sisendkäibemaksu mahaarvamisel kehtivadpiirangud nii kapitalirendi kui kasutusrendi puhul. Niipea, kui vajalikudministeeriumisisesed protseduurid on läbitud, avaldatakse eelnõu tekstning alustatakse arutelusid ja kooskõlastusi kõigi osapooltega.

<b>Kuidas kommmenteerite väidet, et seadusemuudatust on vaja kiivakiskuva eelarve täitmiseks?</b>

Täna rahandusministeeriumi poolt avaldatud 2003. aasta riigieelarve tuludenumbrid ei arvesta võimalike seadusemuudatustega. Seetõttu puudub seoseelarvetulude täitmisega.

<b>Kas käibemaksuseadusse kavandatavad muudatused võivad veel ettevõtjat

millegi nende jaoks negatiivsega üllatada? Kas on plaanis veel milllelegikäibemaksu lisada või seda mitte tasaarveldada?</b>Käibemaksuseaduse kavandatavad muudatused on suunatud maksukorrastamisele. Ettevõtjatel on võimalus oma seisukohti ja argumenteesitada.

Hetkel kuum