Aili Sandre • 15. oktoober 2002 kell 13:13

ÄP: tax-free kadumine ei õigusta dotatsioone Tallinkile

Äripäev astub homses juhtkirjas vastu riigi kavale toetada Tallinki tax-free ärakadumisel dotatsiooniga.

Äripäeva seisukoht on, et maksumaksja rahaga ühe erafirma toetamine pole õige. Dotatsioon ei muuda ühtki firmat efektiivsemaks ega konkurentsivõimelisemaks, väidab Äripäev homses juhtkirjas.

Mõni aeg tagasi hindas Tallink tax-free kaubanduse kadumise mõju Eesile viie miljardi krooniga aastas. Kuivõrd Eesti SKT on umbes 100 miljardit krooni aastas, siis on tax-free osa selgelt üle paisutatud. Nii suurt tagasilööki ei tarvitse Eesti majandus karta, kas või põhjusel, et Tallink ei saa pileti hinda laevanduse konkurentsi tõttu tõsta. Samas ei lõpeta firma ka kindlasti mitte tegevust, sest milline firmajuht hakkaks veel uut laeva ehitama, kui firma majandusedu ripuks ära üksnes tax-free kaubandusest.

Hetkel kuum