Viktoria Korpan • 29. oktoober 2002 kell 9:30

Emor: finantskohustusi omavate perede arv kukkunud

Emori Eesti perede finantskäitumise uuring kinnitab, et eestimaalased on jätkuvalt laenuvõtmisel pigem ettevaatlikud kui liigoptimistlikud.

Võrreldes aastatagusega ei ole finantskohustusi omavate perede arv tervikuna kasvanud, teatas Emor.

Kui aastatel 2000-2001 kasvas otseseid finantskohustusi (erinevas suuruses laenu-, liisingu- või järelmaksukohustusi) omavate leibkondade osakaal märkimisväärselt, kasvades 22 protsendilt peredest 31 protsendile, siis sel sügisel omab neid 28% peredest.

Samuti on pigem langenud uusi finantskohustusi planeerivate perede osakaal - kui eelmisel sügisel eeldas ligi veerand Eesti peredest (24%), et lähema aasta jooksul nad tõenäoliselt sooviksid laenu võtta või liisingu- ja järelmaksu võimalusi kasutada, siis käesoleval sügisel teeb selliseid plaane vaid viiendik peredest (21%).

Hetkel kuum