Kaido Einama • 30. oktoober 2002 kell 22:00

Odav sülearvuti sai täisvarustuse

Aasias väga edukaks saanud kaubamärgiga Desknote varustatud esimesed akuta sülearvutid olid sel sügisel ka Eestisse jõudnud. Neid toodab Taiwanis baseeruv EliteGroup Computer Systems, mis rohkem on tuntud kui arvutikomponentide tootja. Odavate akuta sülearvutite tootja ei jäta aga ruumi ka tavaliste sülearvutite turule ? tootesari Green on üks pealtnäha täiesti tavaline tippklassi parameetritega sülearvutite seeria. Hind on neil toodetel vaid oluliselt odavam, kui kuni poolesaja tuhande kroonini küündivatel samade parameetritega margisülearvutitel. Kasutatakse Greeni arvutites lauaarvuti mälusid, mis on odavamad. Tootja valmistab sülearvutitele ise emaplaate, mis samuti hinda alandab. Samuti on hinda vähendavaks teguriks toote seni vähetuntud kaubamärk.

Akuta Desknote´i puudusteks olid suurem kaal ja aku puudumine. Hinnatundliku ostja jaoks sobivana tunduval tippklassi Desknote Greenil ei tundu pealtnäha midagi puudu olevat. Sülearvuti on esindusliku disainiga, õhuke ja kerge. Tavalisest eristab teda ehk see, et kahe PC kaardi pesa asemel leidus neid vaid üks. See-eest on ekraani tagaküljel sisseehitatud WiFi ehk raadiovõrgu kaart, tavaline 10/100 Mb/s võrgukaart ja modem, seega lisakaartide vajadust tavakasutaja jaoks eriti polegi. Aku töötab laadimata paar tundi.

Alla 40 tuhande kroonisele sülearvutile on lisatud ka sisemine DVD seade ja CD kirjutaja, klaviatuurina on kasutatud madalate nuppudega klahvistikku. Inteli mobiilne Pentium 4 Northwood protsessor kiirusega 1,6 GHz on samuti piisav ka keskmisest nõudlikumale mobiilsele kasutajale.

Hetkel kuum