• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Odav sülearvuti sai täisvarustuse

  Aasias väga edukaks saanud kaubamärgiga Desknote varustatud esimesed akuta sülearvutid olid sel sügisel ka Eestisse jõudnud. Neid toodab Taiwanis baseeruv EliteGroup Computer Systems, mis rohkem on tuntud kui arvutikomponentide tootja. Odavate akuta sülearvutite tootja ei jäta aga ruumi ka tavaliste sülearvutite turule ? tootesari Green on üks pealtnäha täiesti tavaline tippklassi parameetritega sülearvutite seeria. Hind on neil toodetel vaid oluliselt odavam, kui kuni poolesaja tuhande kroonini küündivatel samade parameetritega margisülearvutitel. Kasutatakse Greeni arvutites lauaarvuti mälusid, mis on odavamad. Tootja valmistab sülearvutitele ise emaplaate, mis samuti hinda alandab. Samuti on hinda vähendavaks teguriks toote seni vähetuntud kaubamärk.
  Akuta Desknote´i puudusteks olid suurem kaal ja aku puudumine. Hinnatundliku ostja jaoks sobivana tunduval tippklassi Desknote Greenil ei tundu pealtnäha midagi puudu olevat. Sülearvuti on esindusliku disainiga, õhuke ja kerge. Tavalisest eristab teda ehk see, et kahe PC kaardi pesa asemel leidus neid vaid üks. See-eest on ekraani tagaküljel sisseehitatud WiFi ehk raadiovõrgu kaart, tavaline 10/100 Mb/s võrgukaart ja modem, seega lisakaartide vajadust tavakasutaja jaoks eriti polegi. Aku töötab laadimata paar tundi.
  Alla 40 tuhande kroonisele sülearvutile on lisatud ka sisemine DVD seade ja CD kirjutaja, klaviatuurina on kasutatud madalate nuppudega klahvistikku. Inteli mobiilne Pentium 4 Northwood protsessor kiirusega 1,6 GHz on samuti piisav ka keskmisest nõudlikumale mobiilsele kasutajale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.