Raimo Ülavere • 12. november 2002 kell 15:04

MoodyŽs tõstis Eesti valuutakohustuste reitingut

MoodyŽs Investors Service tõstis Eesti valuutakohustuste reitingut Baa1-lt A1 tasemele, millega Eesti on samal tasemel Tshehhi ja Ungariga.

Tshehhi valuutakohustuste reiting tõusis analoogselt Eestiga tasemelt Baa1 tasemele A1, Ungari reiting aga tõusis A1 tasemele A3-lt. Telerate Channeli teatel tõstis MoodyŽs kaheksa Euroopa Liiduga liituva riigi valuutakohustuste reitingut.

Eestist pisut nõrgemale reitingule tõstis MoodyŽs Läti reitingu ? tasemelt Baa2 tasemele A2. Leedul aga muutus reiting tasemelt Ba1 tasemele Baa1. Lisaks tõstis MoodyŽs reitinguid ka Poolal, Slovakkial ja Sloveenial.

MoodyŽs tõstis riikide valuutakohustuste reitingud kohalikus valuutas välja antud riigi võlakirjade reitingute tasemele. MoodyŽs teatab reitingute tõstmise põhjusena oma veendumust, et nende riikide integratsioon Euroopa Liiduga on pöördumatu ning et see vähendab oluliselt valuutakriisi tekkimise tõenäosust.

Riigi valuutakohustuste reiting näitab riigi suutlikkust tasuda välisvaluutas denomineeritud võlakirjade intressi- ja põhiosamakseid.

Hetkel kuum