• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Toetus ELiga ühinemisele tõusis kõrgtasemele

  Eesti ühinemist Euroopa Liiduga toetas novembris 57% valimisealistest kodanikest, mis on viimase kahe aasta üks kõrgemaid näitajaid.

  Toetus ühinemisele Euroopa Liiduga oli kõrgpunktis eelmise aasta detsembris ja käesoleva aasta jaanuaris, seejärel toimus mõningane langus, millele järgnes suhteliselt stabiilne periood, kus toetus püsis 54% taseme lähedal, kirjutab Postimees.
  Emori analüütik Aivar Voog märkis, et toetus hakkas langema septembrikuus ning eriti dramaatiliselt kukkus see oktoobrikuu algul: võrreldes septembrikuu kahe uuringu toetusnäitajatega - 51% ja 50% - kukkus toetus 45% tasemele. Kiirele langusele järgnes aga toetuse veelgi äkilisem tõus oktoobrikuu II poolel.
  Voogi hinnangul võis emotsionaalseid võnkeid elanike hoiakutes põhjustada valitsuse reitingu järsk langus oktoobri algul (mõjutatud nähtavasti hüvitiste maksmisega seotud skandaalidest).
  Suunamuutuse tõi kandidaatmaade eduaruannete avalikustamine 9. oktoobril (kodanikkonnale hakkab ühinemisprotsess omandama selgemaid/konkreetsemaid piirjooni) ning väga oluline oli valitsuse toetusreitingu tõus skandaalide-eelsele tasemele.
  Uuringut viiakse läbi üleriigiliste küsitluste raames, kus igal kuul (kahel erineval ajaperioodil) intervjueeritakse 1000 inimest vanuses 15-74 aastat, andmed esitatakse valimisealiste kodanike kohta, keda on ligikaudu 75-76% valimist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsilt lahkuva Didi aktsia reageeris suure tõusuga
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
150 gaasibussi, 10 miljonit palgalisa ja 6 miljonit rattaliiklusse – Tallinna uus eelarve
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.