• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahandusministeerium : kasiinoskäijate nimed kirja ja võidud tulumaksu alla

  Rahandusministeeriumis valminud valitsuse määruse eelnõu kohaselt peab õnnemängu korraldaja hakkama tuvastama kõiki kasiinodes viibijaid.

  Fikseeritakse nimi, isikuandmed ja mängukohta saabumise aeg. Selleks, et kasiinosse pääseda, peab eelnõu kohaselt olema õnnemängijal kaasas isikut tõendav dokument, millest tehakse kasiinos koopia (esmakordsel saabumisel). Kogutud andmed sisestatakse aga elektroonilisse andmekogusse.
  Kava kohaselt tahetakse sellist korda kehtestada alates 1. juunist 2003. Hetkel on eelnõu saadetud kooskõlastamisringile.
  Teise valminud eelnõu kohaselt peab õnnemängu korraldaja fikseerima kõik üle 5000 krooni ulatuvad võidud. Kirja pannakse võitja nimi, võidusumma ja selle väljamaksmise aeg.
  Seegi eelnõu on saadetud kooskõlastuste ringile ja hakkab kava kohaselt kehtima alates 1. juunist 2003.
  Lisaks on valmistatud ette tulumaksuseaduse, hasartmänguseaduse ja loteriiseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt maksustatakse tulumaksuga õnnemängude võidusummad selles osas, mis ületavad 10 000 krooni. Seega kui võidusumma on 12 000 krooni, läheb sellest tulumaksu alla 2000 krooni. Sama käib ka esemeliste võitude kohta. Muutub veel see, et mänguautomaadi võidusumma ei tohi enam ületada 10 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.