Peeter Raidla • 13. detsember 2002 kell 12:46

Rahandusministeerium : kasiinoskäijate nimed kirja ja võidud tulumaksu alla

Rahandusministeeriumis valminud valitsuse määruse eelnõu kohaselt peab õnnemängu korraldaja hakkama tuvastama kõiki kasiinodes viibijaid.

Fikseeritakse nimi, isikuandmed ja mängukohta saabumise aeg. Selleks, et kasiinosse pääseda, peab eelnõu kohaselt olema õnnemängijal kaasas isikut tõendav dokument, millest tehakse kasiinos koopia (esmakordsel saabumisel). Kogutud andmed sisestatakse aga elektroonilisse andmekogusse.

Kava kohaselt tahetakse sellist korda kehtestada alates 1. juunist 2003. Hetkel on eelnõu saadetud kooskõlastamisringile.

Teise valminud eelnõu kohaselt peab õnnemängu korraldaja fikseerima kõik üle 5000 krooni ulatuvad võidud. Kirja pannakse võitja nimi, võidusumma ja selle väljamaksmise aeg.

Seegi eelnõu on saadetud kooskõlastuste ringile ja hakkab kava kohaselt kehtima alates 1. juunist 2003.

Lisaks on valmistatud ette tulumaksuseaduse, hasartmänguseaduse ja loteriiseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt maksustatakse tulumaksuga õnnemängude võidusummad selles osas, mis ületavad 10 000 krooni. Seega kui võidusumma on 12 000 krooni, läheb sellest tulumaksu alla 2000 krooni. Sama käib ka esemeliste võitude kohta. Muutub veel see, et mänguautomaadi võidusumma ei tohi enam ületada 10 000 krooni.

Hetkel kuum