• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuritegevus väheneb Raepressi väänamiseta

  Eilne Äripäev süüdistas Raepressi ?numbrite väänamises? (vt Numbriväänajad tegutsevad jälle), eriti kajastades narkokuritegevuse 63,2 langust võrreldes möödunud aastaga. Info oli võetud Tallinna Politseiprefektuuri aruandest linnavalitsuse eilsel istungil. Tallinna politsei aseprefekt Peeter Moora ega Raepressi uudis ei varjanud asjaolu, et suur protsendierinevus narkokuritegude arvus tuleneb sügisel rakendunud karistusseadustiku ja kriminaalkoodeksi erinevast suhtumisest väikeses koguses uimastava aine omamisse ja tarvitamisse.
  Karistusseadustiku alusel ei loeta enam narkokuriteoks ilma arsti ettekirjutuseta ravimite tarvitamist ja väikeses koguses uimastite hoidmist (nt alla 1 grammi amfetamiini või grammi kokaiini). Ka kriminaalkoodeks ei lugenud neid õigusrikkumisi kuritegudeks, kuid teistkordne vahelejäämine tõi kaasa kriminaalvastutuse.
  Moora sõnul on politsei tänavu rohkem tähelepanu pööranud uimastivahendajate tabamisele. ?Uimastite vahendamise eest vastutusele võetud isikute arv pidevalt kasvab,? kinnitas aseprefekt. ?Karistusseadustik ei ole statistikat mõjutanud negatiivselt, sest uimastite vahendamise ja tarbimise kajastumine erinevatel ridadel annab selgema ülevaate tegelikust olukorrast.?
  Karistusseadustiku rakendumine mõjutas statistika kahte erinevat rida ainult sügiskuudel, kuid kuritegevus vähenes kogu eelneva 11 kuu jooksul. Tõsi küll, see arv ? 6,1 ? pole nii silmatorkav, kuid ka selleks on Tallinna politsei viimase aastaga ära teinud suure töö.
  Autor: Allan Alaküla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.