Peeter Stamberg • 23. detsember 2002 kell 22:00

Pühade eel oli huvi tehnoloogia vastu

USA börsidel algas kauplemine miinuses, kuid andmed majanduse üldise seisukorra kohta ületas investorite sõjaga seotud hirmud ja mitmetelt suurtelt ettevõtetelt saabunud negatiivsed teated ning viisid kõik peamised indeksid peagi plussi.

Kõige elavamat huvi tunti päeva alguses tehnoloogia ettevõtete vastu. Suurima tõusu oli kella 18ks teinud Nasdaqi indeks, mis oli 1,49 plussis 1383,39 punktil. Tubli tõusu olid teinud pooljuhtide sektor, mida kajastav Philadelphia indeks oli kerkinud üle 3,2.

Liideraktsiaid sisaldav Dow Jonesi tööstuskeskmine oli kerkinud 0,44, 8548,62 punktile ja laiem S&P 500 indeks 0,71, 902,13 punktile.

Kauplemisaktiivsus oli madal kuna paljud turuosalised olid saabuvate pühade eel juba puhkamas.

Majanduse üldise seisukorra kohta tulevad andmed olid vastavuses analüütikute ootustega. Nii Michigani ülikooli tarbijameelsuse indeks kui ka sissetulekute ja kulutuste statistika oli vastavuses Wall Streeti analüütikute ootustega.

Maailma suurima kiirtoitlustaja McDonaldsi aktsia oli kella 18ks langenud pea 2, olles üks suuremaid langejaid Dow indeksi 30st komponendist. Languse taga oli Moody?s teade, et võib McDonald-si krediidireitingut.

Pea 1,4protsendilises miinuses liikus jaekaubandushiiu Wal-Mart Stores aktsia, kuna ettevõtte teatas, et võrreldavate kaupluste müügi kasvu oodatakse detsembris prognoositud 3-5 alumisse äärde.

Citigroupi aktsiale mõjus negatiivselt teade, et ettevõtte kannab neljandas kvartalis seoses regulaatorite poolt määratud trahvidega ja võimalike laenukahjumite suurenemisega maha 1,5 mld dollarit (23 mld krooni).

Hetkel kuum