Kaja Koovit • 23. jaanuar 2003 kell 9:33

Tyco Internationali kasum vähenes I kvartalis 47%

USA konglomeraadi Tyco International kasum vähenes I kvartalis finats- ja raamatupidamis- ning juhtimisprobleemide tõttu 47%.

Detsembriga lõppenud kvartalis teenis Tyco <GR#US.TYC> 634,5 mln dollarit (9,3 mld krooni) 32 senti aktsia kohta. Aasta tagasi teenis konglomeraat 1,2 mld dollarit (17,6 mld krooni) ehk 60 senti aktsia kohta.

Tyco käive kasvas 4,2% 8,94 mld dollarini (130,8 mld krooni).

Lõppenud kvartal oli USA konglomeraadi jaoks esimene uue juhtkonna eestvedamisel, kirjutab The Wall Street Journal. Juhid prognoosisid, et nende ümberkorralduste positiivne mõju ettevõtte tulemustele avaldub majandusaasta jätkudes.

Mullu juulis ametisse asunud ettevõtte juht Edward Breen kinnitas investoritele, et suuremad probleemid on ettevõttel juba seljataga. Nii on firmal õnnestunud emiteerida 4,5 miljardi dollari mahus võlakirju, mis peaks hajutama kahtlused nagu ei suudaks ettevõte tänavusi laenumakseid tasuda.

Bermudal registreeritud Tyco, mis müüb kõike alates plastikriidepuudest veesüsteemide seadmeteni, sattus eelmisel aastal löögi alla, sest ettevõtte kahte juhtivtöötajat süüdistati firmast ebaseaduslike kompensatsioonide ja aktsiamüükide kaudu 600 miljoni dollari (8,8 mld krooni) varastamises.

Hetkel kuum