Tõnis Arnover • 17. oktoober 2003 kell 8:14

ÜRO: 1,2 miljardi inimese päevasissetulek alla ühe dollari

ÜRO juhib vaesuspäeva tähistamisega tähelepanu sellele, et maailmas elab 1,2 miljardit inimest äärmises vaesuses.

ÜRO on seadnud eesmärgiks vähendada aastaks 2015 vaeste arvu maailmas poole võrra, kirjutab Dagens Nyheter.

90. aastail on päris hästi õnnestunud vaeste arvu vähendada - kui 1990 oli vaeseid 29% maailma rahvastikust, siis 1999. a oli nende osakaal kahanenud 23 protsendile. Suurimat edu on saavutanud Ida-Aasia, kus nende arv on vähenenud poole võrra, kuid endiselt halb on olukord Aafrikas Saharast lõuna pool, Kesk-Aasias ja Ladina-Ameerikas.

ÜRO taotleb, et rikkad riigid kahekordistaksid arenguabi. Sellisel juhul moodustaks see 0,5% rikaste riikide sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Rikkaid riike ühendava OECD liikmesriikidest annab praegu 22 arenguabi alla 0,5% ja 11 alla 0,3% SKTst.

Hetkel kuum