Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulupeoks autoparkija peomaja ukse ette

  Aastalõpuürituste puhul on alati olnud probleemiks, et autot ei saa peokoha lähedale parkida ? samas pole peoriietes läbi vihma või lume kohale rühkimine kuigi meeldiv. Et seda probleemi vältida, hakkas Avis Eesti pakkuma uut VIP-parkimise teenust, ehk peokohale saab tellida Avise töötajad, kes peoliste autod peokoha ukse eest turvaliselt parklasse toimetavad ja seejärel need soovitud kellaajal taas ukse ette tagasi toovad. Avise tegevus VIP-parkimise raames ? ja seega ka pargitavad autod ? on kaitstud äririskikindlustusega.
  Reaalses elus näeb teenus välja selline: külaline annab ürituse toimumiskohta jõudes auto koos võtmetega Avise vormis klienditeenindajale, saades vastu auto vastuvõtmist kinnitava kviitungi koos kellaaja ja autonumbriga. Juhul, kui auto parkimine eeldab liiklemist parkimiskohale üldkasutatavatel tänavatel, annab auto omanik või kasutaja Avise käsutusse ka auto dokumendid, vältimaks probleeme liikluspolitseiga. Klienditeenindaja pargib auto turvalisele alale kas ürituse toimumiskoha enda parklas või kaugemal, vastavalt võimalustele. Ürituselt lahkudes esitab klient väljapääsu juures olevale teenindajale kviitungi, mispeale tuuakse viivitusteta tema auto kohale. Kviitungi loovutamine klienditeenindajale tähendab kinnitust, et auto on kätte saadud.
  Avise esindaja Hannes Adusoni sõnul võtab firma enda peale kogu vastutuse auto eest ajaks, mil see on nende hoole all. Juhul, kui autol on esmapilgul nähtavaid vigastusi, märgitakse need kviitungi tagaküljele ning autoomanik annab selle kohta oma allkirja. Avise vastutus lõpeb auto, võtmete (ja dokumentide) üleandmise hetkel kliendile.
  Adusoni sõnul ei ole sel teenusel välja töötatud ühtset hinnakirja, sest VIP-parkimine eeldab iga kord uut planeerimist vastavalt ürituse asukohale, külaliste arvule ning parkimiskohtade paigutusele. Teenus kavandatakse koostöös tellijaga ning arvesse võetakse kõik võimalikud probleemid ja riskid.
  Valet parking, ehk VIP-parkimine, on paljudes maailma riikides levinud, eelkõige kallimate lõbustusasutuste (hotellide, kasiinode jms) juures, samuti suurtel üritustel, Eestis seda siiani keegi veel pakkunud ei ole. Avis on kavandanud oma peamisteks koostööpartneriteks eeskätt peo- ja üritusekorraldajaid, suurettevõtteid, saatkondi ja riigiasutusi, kelle korraldatavatel üritustel on vaja külalistele pakkuda paremat teenindust. Ja seda juba mitte üksnes aastalõpusaginas, vaid aasta läbi.
  Autor: ÄP
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.