Goldman Sachsi juhtidelt 4 miljonit naela varastanud sekretär kulutas raha ära

Inno Tähismaa 21. jaanuar 2004, 16:18

Sekretär varastas maailma juhtiva investeerimispanga Goldman Sachsi juhtidelt 4 miljonit naelsterlingit (90 mln kr) ning väidab, et kulutas raha ära.

Kulutuste hulka kuulub näiteks 750 000 naela maksev villa Küprosel, kirjutab EPL Online viidates Briti ajalehele Daily Telegraph.

35aastane Joyti DeLaurey varastas raha kolmelt Goldman Sachsi juhilt viisil, mis on ?ausalt öeldes uskumatu?, ütles Southwark Crowni kohtus toimunud istungil süüdistaja Stuart Trimmer. ?Ta tundus olevat väga kompetentne, väärtuslik töötaja. Kuid tegelikult oli ta ebaaus ning uskumatus ulatuses,? sõnas ta.

Süüdistuse järgi kandis naine regulaarselt ettevõtte juhtide isiklikelt pangakontodelt raha enda ja oma perekonnaliikmete kontodele Küprosel. Inglismaalt Cheamist pärit DeLaurey kandis näiteks ühe ülekandega koguni 2,25 miljonit naelsterlingit 49aastase Goldman Sachsi direktori Scott Meadi kontolt enda kontole. Mees avastas raha puudujäägi nelja kuu möödudes.

Naine kasutas varastatud raha näiteks autode ostmiseks. Süüdistaja sõnul ostis naine kabriolett-Saabi ning Chrysler Grand Voyageri. Sellel päeval, kui ta 2002. aasta maikuus vahistati, oli ta just teinud sissemakse Bondi-auto Aston Martin Vanquishi ostmiseks, auto koguhind on 175 000 naelsterlingit.

Samuti ostis naine kinnisvara, sealhulgas suure villa Küprosel Pafose lähedal, mis maksis 750 000 naelsterlingit. Samuti a ostis ta Cartieri juveele 300 000 naela eest.

DeLaurey?d süüdistatakse lisaks umbes miljoni naela varastamises oma eelmistelt ülemustelt, kes teda Goldman Sachsi tööle soovitasid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing