Uus terrassmaja ühendab ridaelamu ja kortermaja

Enn Tosso 23. veebruar 2004, 00:00

Tiskre-Hansu elamukvartal erineb tavapärasest ka selle poolest, et erinevalt tavapärastest uuselamutest, mis sobitatakse olemasoleva hoonestuse vahele, kerkib Tiskre-Hansu läbimõeldud kontseptsiooni alusel.

Valmivad terrassmajad moodustuvad lihtsatest kolme tüüpi blokkidest, mille vahele jäävad teise ja kolmanda korruse terrassid. Korterite ruumilahendused on vajadusel muudetavad, mõned ulatuvad läbi kahe korruse. Iga korteri juurde kuulub 10?15 m2 rõdu- või terrassipinda, mille eest lisatasu ei nõuta.

Rõdudelt avanevad vaated merele ja pankrannikule. Teise ja kolmanda korruse terrassid paiknevad blokkide vahepindadel, mida on võimalus klaasseintega sulgeda.

Vältimaks müraprobleeme naaberkorterite vahel, on korterite vaheseinte arv viidud miinimumini. Terrassidevahelised maja välisseinad on kaetud krohvi või värviga. Majade esi- ja tagaküljed on kaetud värvitud naturaalse laudisega.

Uue elurajooni 2?3korruselised majad on planeeritud hooneansamblitena, mille vahele jääb siseõu. Hoonestusega loodud uus keskkond peaks võimaldama elanikele erinevat privaatsusastet: korterid, õuealad, pargiala ja mereäär.

Kuna Mustamäel ja Õismäel tehakse juba praegu peaaegu samas hinnas tehinguid väga hästi remonditud korteritega, siis peaks hinnatase olema konkurentsivõimeline. Kuna midagi ei ole veel reaalselt valmis, on raske hinnata, milline see projekt tuleb. Samas on esimese etapi pooled korterid broneeritud, mis näitab reaalset huvi. Plaani peal tundub projekt igati huvipakkuv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing