Aktsionärid umbusaldasid Disney juhatuse esimeest

Peeter Stamberg 05. märts 2004, 00:00

Washington Post kirjutas, et 43 protsenti aktsionäridest avaldas umbusku Eisneri tegevuse suhtes. See on viimasel ajal USAs üks suuremaid aktsionäride vastuhakke ettevõtte juhile.

Philadelphias kogunenud Walt Disney nõukogu otsustas kolmapäeval ühehäälselt, et 61aastane Eisner ei jätka enam kompanii tippjuhina, kirjutas uudisteagentuur Reuters. Samas otsustas nõukogu, et juhatuse esimehe kohale asub endine USA senaator George Mitchell. Eisner jätkab kompanii tegevjuhina.

Financial Times kirjutas, et hääletustulemused olid Eisneri juhtimisele alandavaim ostus, ning suurimaks tagasilöögiks Eisnerile tema 18aastase teenistuse jooksul. USA suurim riiklik pensionifond Calpers teatas, et rabav hääletustulemus näitas kui sügavalt on investorid Eisneris pettunud.

?Rahulolematus oli liiga laiaulatuslik ja läinud turgudel liiga sügavale ning see pani meid uskuma, et Eisner peaks lahkuma,? ütles Calpersi ehk California riigitöötajate pensionisüsteemi administratiivnõukogu president Sean Harrigan.

Eisnerit on süüdistatud Disney aktsia pikaajalises kehvas liikumises ja raskustes ABC telekanali madalas reitingus.

Eisner ütles eile intervjuus Disneyle kuuluvas telekanalis ABC, et kavatseb tegevjuhina jätkata vähemalt kuni oma lepingu lõppemiseni 2006. aastal.

New Yorgi kontrolör Alan Hevesi ütles, et hääletustulemused olid Disney juhtkonnale äratuseks. Eisneri vastaste mõjukaim nõustaja, Institutional Shareholders Servicesi esindaja Pat McGruni sõnul oli tegevjuhi ja juhatuse esimehe ametikoha eraldamine esimene samm reformimisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing