EPL: Aivar Rehe teenib keskmiselt lisatasu 62 000 krooni kuus

05. märts 2004, 07:58

Maksu- ja tolliameti peadirektori Aivar Rehe ühe kuu teenistus ulatub 80 000 kroonini, millest põhipalk moodustab vaid 18 000 krooni.

Eesti Päevaleht tegi riigiasutustes ning ministeeriumides eile küsitluse, millest selgub, et Rehe palga vastu pole ühelgi teisel riigiasutuse juhil midagi panna. Kaugele selja taha jäävad ka kaitsepolitseiameti peadirektori Aldis Aluse ning politseiameti peadirektori Robert Antropovi kuutasud, mis küünivad 55 000 kroonini kuus.

Rehe palga juures jääbki arusaamatuks just see 62 000 krooni suurune palgaosa, mida iseloomustatakse napilt kui lisatasu. Seda, mille alusel just nii suur summa Rehele määrati ning milliseid hüvesid või lisatasusid summa endas täpselt kätkeb, jääb selguseta.

Ka rahandusministeerium, kelle valitsemisalasse maksu- ja tolliamet kuulub, jääb selgituste andmisel napisõnaliseks. ?Selline oli palgatingimuste kokkulepe Aivar Rehega tema tööle asumisel. Sellise kokkuleppe sõlmimisel võeti arvesse tema väga head ettevalmistust finantssektori riskide hindamisel ja kogemusi muutuste juhtimisel, mis on vajalikud maksuhalduri juhile,? märkis ministeeriumi esindaja.

?Minu arvates peaks riik lõpetama sellise kassi-hiire mängimise,? kommenteeris majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen olukorda, kus riigiasutuse juht saab lisatasu üle kolme korra enam kui põhipalka. ?See on avalikkuse lollitamine,? leidis minister.

Atoneni sõnul valitses vahepeal Eestis olukord, kus riigiametnike palkadest rääkides ei juletud kasutada väga suuri numbreid. ?Siis arvati, et riigi tasemel on kaval rääkida põhipalgast, mida saab näidata väiksena, kuid millele lisandusid erinevad lisatasud,? ütles Atonen. ?Selline asi tuleks lõpetada.?


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing