5. märts 2004 kell 14:59

Estonian Air teenindas veebruaris 47% rohkem reisijaid

Estonian Air vedas oma 12 liinilennul selle aasta veebruaris 33 428 reisijat ehk 47% enam kui aasta varem, teatas ettevõte.

Lendude keskmine täituvus oli 52% ja kõrgeim täituvus 82%. Kõige enam täitusid Tallinna - Londoni liinil lendavad lennukid. Suurim reisijate arv, 8415, kujunes traditsiooniliselt Kopenhaageni liinil, kuhu Estonian Air lendab igal äripäeval kolm ja puhkepäeval kaks korda ööpäevas. Ka tellimuslendude arv oli 12% suurem kui 2003. aasta veebruaris. Toimus 23 tellimuslendu, kus peamiselt suusakuurortidesse lendas 1731 inimest ehk 15% enam reisijaid kui veebruaris 2003.

Estonian Airi asepresidendi Leela Lilleoru sõnul on oodata ka reisijate arvu kasvu märtsis, sest 40-60% soodushinnad meelitavad koolilapsi vaheajal Euroopasse lendama.

Selle aasta kahe kuu kokkuvõttes on Estonian Airi reisijate arv suurenenud 47%. Reisijate koguarvuks plaanib Estonian Air tänavu 600 000 inimest. Mullu ületas lennufirmat kasutanud reisijate arv esmakordselt 400 000 piiri.

Selle aasta reisijate arvule toob olulist lisa ka maikuust avanev lennuliin Tallinn - München, kuhu toimuvale viiele lennule nädalas piletimüük juba käib. Piletihinnad algavad 1100 kroonist ühe suuna eest, hinnale lisanduvad lennujaamamaksud. Piletimüügi võimalused suurenesid ka tänu Estonian Airi müügiesinduse avamisele Itaalias selle aasta 1. märtsil.

Alates asutamisest 1. detsembril 1991 on Estonian Air teenindanud ligi kolme miljonit reisijat.

Hetkel kuum