Inno Tähismaa • 11. märts 2004 kell 16:12

Esmaspäeval saabub Eestisse esinduslik Jaapani äridelegatsioon

Järgmise nädala esmaspäeval ja teisipäeval on Eestis esinduslik Jaapani äriliidu Nippon Keidanreni äridelegatsioon.

Tegemist on osaga Balti riike käsitlevast info hankimise programmist, teatas jaapani saatkonna esindaja. Eesmärk on hankida infot Eesti majanduse arengu kohta pärast liitumist Euroopa Liiduga ja võimalike koostöövõimaluste kohta. Jaapani ärimehed on peamiselt huvitatud turismist, ITst, biotehnoloogiast ja kaubavahetusest. Delegatsiooni koosseisu kuuluvad Jaapani suurimate kompaniide esindajad nagu Mitsubishi, All Nippon Airways, Japan Airlines, Sumitomo Chemical Co ja Toshiba.

Keidanreni delegatsioon külastab Muuga sadamat, kohtub majandus- ja kommunikatsiooniministri Meelis Atoneniga, kaubanduskoja esindajatega. Esmaspäeval pakub Jaapani suursaadik Eestis Shiego Kondo õhtusöögi Jaapani ja Eesti ärimeestele ning ametnikele.

Teisipäeval külastab delegatsioon Elcoteqi elektroonikatehast ning teeb viisakuspöördumise peaminister Juhan Partsi ja president Arnold Rüütli poole. Õhtul jätkub delegatsiooni turnee Lätis.

Eelmine Keidanreni visiit Eestisse toimus 1998. aastal.

Nippon Keidanren on Jaapani äriföderatsioon, mis sündis 2002. aasta mais pärast Jaapani Majandusorganisatsioonide Föderatsiooni (Keidanren) ja Jaapani Tööandjate Föderatsiooni (Nikkeiren) ühendamist. Ühendusel on 1584 liiget, sealhulgas 1268 kompaniid, 126 tööstusliitu ja 47 piirkondlikku tööandjate liitu.

Hetkel kuum