Ühispanga krediitkaart autofirma soodustusega kliendikaardiks

Tõnu Tramm 12. märts 2004, 00:00

Alates sellest nädalast on võimalik kõigil Mercedes-Benzi autode Eestis elavatel omanikel soetada endale MercedesCard. Tegemist on pangakaardiga, mille väljastamise ainuõigus on Eesti Ühispangal. MercedesCard ühendab endas krediitkaarti, kiipkaarti ja Mercedes-Benzi kliendikaarti.

MercedesCard on Visa Classic krediitkaart, millega saab kokkulepitud limiidi ulatuses panga krediiti kasutada. Eelkõige on krediitkaart mõeldud kaardiga ostude eest tasumiseks, kuid sellega saab ka automaadist sularaha välja võtta.

Limiidi suurus sõltub kaardi omaniku sissetulekust, üldjuhul on see võrdne ühe kuu netosissetulekuga. Lisaks tavalise krediitkaardi ja kiipkaardi võimalustele tagab MercedesCard selle omanikule soodustusi toodete ja teenuste pealt Mercedes-Benzi esindustes ja teenindustes.

ASi Silberauto PR-juhi Raivo Murde sõnul on Merdese kliendikaardi ühildamine Ühispanga VISA krediitkaardiga esimene suurem samm, nüüd jätkatakse kokkulepete sõlmimist erinevate koostööpartneritega, kelle kaudu on kaardiomanikel võimalik edaspidi saada soodustusi nii kultuuri, spordi kui ka reisimise valdkonnas. Kaardiomaniku soodustusi hakkab tutvustama kord kvartalis ilmuv Mercedese ajakiri ja internetilehekülg www.mercedes-benz.ee .

MercedesCardi saavad taotleda kõik, kes on auto registreerimistunnistuse järgi kas Mercedes-Benzi sõiduki omanikud või volitatud kasutajad. Kaardi saab taotleda nii Mercedes-Benzi esindustest kui Eesti Ühispanga kontoritest. Kaart väljastatakse vastavalt krediitkaardi väljastamise tingimustele kliendile sobivas Eesti Ühispanga kontoris. Kui on inimene on omale sellise kaardi saanud ja Mercedese maha müüb, siis kaarti mõistagi temalt ära ei võeta.

Eesti Ühispanga avalike suhete juht Evelin Pull sõnas, et Ühispank on ühildatud kaarte väljastanud ka varem, näiteks rahvusvaheline õpilase, üliõpilase või õpetaja kaarti (ISIC Scholar Maestro, ISIC, Student Maestro, ITIC Teacher MasterCard) ning Postipanga kaart koostöös Eesti Postiga.

?Autodega seonduvaid ühiskaarte ei ole varem olnud, kuid eks ajapikku tuleb selliseid ühisprojekte veel. Oluline on asja iva ? näiteks MercedesCardil on taga Eesti esindustes soodustuste andmine ja põhimõtteliselt peaks Mercedes-Benzil ka teistes riikides analoogilised kaardid olema,? selgitas Pull.

Kui siiani on krediitkaardid olnud valdavalt magnetkaardid, siis MercedesCard on varustatud ka kiibifunktsiooniga, mida saab juba praegu kasutada enamikus Eesti sularahaautomaatides. Praegu käib ka kaupluste POS-terminalide vahetusprotsess, suur osa neist on juba välja vahetatud.

?Kassasüsteemid ei ole enda tarkvara veel kiipkaarti aktsepteerivaks viinud, aga kassasüsteemide tarnijad tegelevad asjaga,? selgitas Pull.

Ühe esimese autoomanikke puudutava ühildatud kaardi tõi mõni aasta tagasi välja Hansapank koostöös Statoiliga.

Kaardi nimeks sai Extra-kaart ehk Hansapanga/Statoili Eurocard/MasterCard, mis oli ühendas Hanspanga krediitkaardi ja Statoili kliendikaardi funktsioonid ja toimis samal ajal ka maksevahendina mistahes kaupluses ja välisriikides.

Eelmise aasta septembrist alates hakati väljastama Hansa Liisingu klientidele Extra-kaardi asemel Statoili XL-krediitkaarti, millega erinevalt Extra-kaardist kaasnevad ka hinnasoodustused nii kütuse kui ka autokaupade ostul ning autopesul Statoili tanklates, selgitas Hansapanga suhtekorraldusjuht Ando Noormets.

Rahvusvahelise krediitkaardi funktsiooni XL-kaart enam ei täida.

XL-kaardi limiit algab 1500 kroonist ja kuutasu on 36 krooni. Kuu jooksul kaardiga tehtud kulutused lisatakse järgmisele liisinguarvele, mis kliendile saadetakse.

See teeb Noormetsa sõnul liisingukliendi elu oluliselt mugavamaks, sest ta saab igal kuul täpse ülevaate autoga seotud kulutustest.

XL-kaarti saavad taotleda nii praegused Hansa Liisingu kliendid kui ka need, kes alles sõlmivad liisinglepingu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing