Ülemiste tõmbas esialgu külastajad endale

Andres Kärssin 06. aprill 2004, 00:00

Praegustest Tallinna kaubanduskeskustest parima asukoha poolest tuntud Kristiine keskuse juhataja Allan Remmelkoore sõnul ületas Kristiine külastajate arv viimasel laupäeval 20 000 piiri, jäädes mõne protsendiga alla eelmise aasta sama laupäeva näitajale. ?5?8% oleks võinud parem olla,? tõdes ta.

Samas on Remmelkoore hinnangul Ülemiste keskuse paaripäevase tegutsemise jooksul raske veel midagi arvata selle mõju kohta teistele kaubanduskeskustele. Lisaks aitas Ülemiste avamisele kaasa nädalavahetuse ilus kevadine ilm, mis andis huvilistele tõuke minna jalutama ja uut keskust vaatama, lausus Remmelkoor.

Remmelkoor ütles, et keeruline on eraldi välja tuua Kristiine keskuse rentnikke, keda Ülemiste avamine enim mõjutas. ?Kuna Prisma hüpermarket pole põhirentnik, siis arvatavasti kannatas ta suhteliselt vähe. Ülejäänud garderoobikauba osa pole nii võrreldav Kristiine omaga,? märkis ta, lisades, et pigem saab vaadata kaotust sellest vaatenurgast, et turul on veel juures üle saja kaupluse ja üks keskus.

Peale Kristiine keskuse kuulub Prisma-kett suuremate või põhirentnike hulka veel kolmes pealinna kaubanduskeskuses, kaasa arvatud Ülemiste keskuse läheduses asuvas Sikupilli keskuses.

Prisma operaatori SOK Balti piirkonna juhi Arttu Laine sõnul jäi uue keskuse avapäevade mõju Sikupilli Prismale väiksemaks, kui arvestati, täpsemat ta ei kommenteerinud. ?Loomulikult oli Ülemistel palju rahvast, paljud läksid sinna vaatama ja siis tulid siia tagasi,? viitas Laine muu hulgas ka liiklusprobleemile, mis raskendas huviliste minekut uude keskusse.

Laine lisas, et Prisma jaoks on Ülemiste avamine ilmselt võrreldav Haabersti Citymarketi avamisega ? linna suurima hüpermarketi mõju toona oli lühiajaline.

Samas möönis Laine, et uus keskus hõrendas nädalavahetusel külastajate ridasid teistes ostukohtades. ?Sõitsin ise ka laupäeval linnas ringi ja vaatasin keskuseid. Tundus, et igal pool Tallinna kaubanduskeskustes oli vähem rahvast kui tavaliselt,? ütles ta, tuues näiteks lisaks Sikupillile veel Rocca al Mare keskuse ja Norde Centrumi.

Sikupilli keskuse Seppälä kaupluse esindaja sõnul oli mõjutas Ülemiste keskuse avamine poe külastatavust esimesel päeval, kuid mitte nädalavahetusel. Samas ei saa tema sõnul siinkohal unustada ka seda, et tegemist on kuu algusega ja palgapäev on veel olemata.

Ülemiste keskus polnud eile valmis veel avaldama esimeste külastuspäevade statistikat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing