Liis Kängsepp • 10. mai 2004 kell 13:54

Ettevõtjad arutavad Eesti tööstuse väljavaateid Euroopa Liidus

Kolmapäeval toimub seminar, kus ettevõtjad, teadlased ja tugistruktuuride esindajad arutavad Eesti tööstuse väljavaateid Euroopa Liidus.

Seminari esinejate seas on ka DaimlerChrysleri kvaliteedijuht Dr. Wolfgang Bruder, kes kõneleb autotööstuse suurkorporatsiooni kogemuste põhjal nõuetest ja vajadustest, mis on vajalikud edukaks koostööks Euroopa Liidus.

Ettevõtlusameti arenguprojektide koordinaatori Ingrid Hindriksoni sõnul pakub ettevõtjatele suurt huvi taolise suure ülemaailmse korporatsiooni nagu CryslerDaimler Overseas esindaja osalemine seminaril, kuna DaimlerChrysler kuulub esimese viie autotootja hulka maailmas.

'Loomulikult on meie ettevõtjad huvitatud sellise autotööstuse lipulaevaga koostööst, näiteks allhangete näol,' märkis Hindrikson. 'Autotööstus on üks kiiremini tegutsevaid tootearendajaid, kuna mudelite täiustamine nõuab kiireid uuendusi alates elektroonilistest süsteemidest ja lõpetades disainielementide tootearendusega.'

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie annab seminaril ülevaate Eesti majanduse hetkeseisust ning Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Dr. Jüri Riives ülevaate Eesti töötlevast tööstusest Euroopa Liidu künnisel. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Signe Ratso esineb ettekandega Eesti ettevõtete läbilöögivõimest Euroopa Liidus.

Tallinna Ettevõtlusameti ja Eesti Masinatööstuse Liidu koostöös on toimunud ka varem mitmeid ühisüritusi nii kohalike kui ka rahvusvaheliste arenguprojektide raames. Järgmisel nädalal sõidetakse Soome, kus külastatakse ettevõtjatega Nokiat, Turu Laevatehast ja teisi ettevõtteid, et jälgida tööstusklastrite arengut.

Seminari korraldavad Tallinna Ettevõtlusameti ja Eesti Masinatööstuse Liit.

Hetkel kuum