Eesti Energia Napoleoni kompleks

Aili Sandre 02. juuli 2004, 00:00

Eesti Energia on pea igal aastal tulnud välja sooviga tõsta elektri hinda, põhjendades seda muu hulgas vananenud seadmete ja võrkude väljavahetamise vajadusega.

Olukord olevat nii hull, et riik lubas EE-l endale lubada lausa 24tunniseid elektrikatkestusi, ilma et energiaettevõte peaks selle tulemusena tekkinud kahju tarbijaile hüvitama. Samas teenib EE korralikult - puhaskasum eelmisel majandusaastal 523 ja üleeelmisel ligi 590 miljonit krooni. Peaks nagu ka kilovati hinda tõstmata suutma igal aastal siin-seal võrke-seadmeid uuendada-kõpitseda? Asi polegi aga võrkudes.

EE-l on Napoleoni kompleks ja see ajabki teda pidevalt elektri hinda kergitama - EE kardab konkurentide kõrval liiga pisikesena tunduda. Finantsdirektori Sandor Liive sõnul jääb EE vaatamata headele näitajatele ikkagi regiooni teistele energiaettevõtetele alla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing