Raimo Ülavere • 1. juuli 2004 kell 6:59

Postimees teenis juunis miljon krooni lisaks

Juunis tegi lehtede reklaamiturul suurima kasvu turuliider Postimees, kes teenis mullusega võrreldes lisaks ligi viiendiku ehk miljon krooni.

Postimehe reklaami kogukäive juunis oli 6,1 mln krooni. Meediaanalüütik Toomas Leito andmetel järgnes Postimehele reklaamikasvult Äripäev, kes korjas turult juurde 15% ehk 0,6 mln krooni enam reklaami. Reklaamikäive kokku oli Äripäeval 4,5 mln krooni.

Kasvult järgnesid SL Õhtuleht (+13% ehk 0,4 mln krooni, käive kokku 3,4 mln krooni), Eesti Päevaleht (+7% ehk 0,2 mln krooni, kogukäive võrdne SL Õhtulehega ehk 3,4 mln krooni) ning Eesti Ekspress (+4% ehk 0,2 mln krooni, kogukäive 4,8 mln krooni).

?Võib kindlalt väita, et oli väga hea reklaamikuu,? märkis Toomas Leito, lisades, et reklaamikäibe kasvudele aitasid kaasa ka eurovalimised. Reklaamikäive kasvas viiel lehel kokku 2,5 mln krooni võrra võrreldes mullusega ehk 13%.

Poole aasta reklaamikäive suurenes mullusega võrreldes 9,1 mln krooni ehk 7% võrra. Lehtede kaupa oli tulemus järgmine: Postimees 34,7 mln krooni (mullusega võrreldes +1,2 mln krooni ehk +4%), Äripäev 29,9 mln krooni (+3,2 mln krooni ehk +12%), Eesti Ekspress 28,7 mln krooni (+1,4 mln krooni ehk +5%), Eesti Päevaleht 21,8 mln krooni (+2 mln krooni ehk 10%) ja SL Õhtuleht 18,9 mln krooni (+1,3 mln krooni ehk +7%).

?Muljet avaldava läbimurde tegi Äripäev, mis küll tegi suuri allahindlusi, kuid lõpptulemus on super,? märkis Leito. ?Mainimata ei saa jätta Eesti Päevalehe visa heitlust turu pärast, mis on päädinud korraliku tulemusega.? Ka poole aasta lõikes on turuliider Postimees.

Hetkel kuum