Ülo Toomsalu • 11. august 2004 kell 6:18

Pärnu PM: Pärnu linn soovib Sauga vallaga ühineda

Pärnu linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule eelnõu, saamaks volitusi alustada naaberomavalitsuse Sauga vallaga ühinemisläbirääkimisi.

Eile allkirjastatud koostööleping liitumist siiski ei käsitle, kirjutab Pärnu Postimees.

Pärnu linnapea Väino Hallikmägi mäletamist mööda sai koostöölepe alguse sellest, kui linnavalitsus selle aasta alguses linna arengukava koostamist alustas.

'Saatsime tollal kõigile naaberomavalitsustele - Paikusele, Audrule, Tahkurannale, Saugale ja ka Sindile, mis küll pole naaber, kuid on muidu oluline paikkond - koostööettepaneku,' rääkis linnapea. 'Meie soov oli, et naabrid osaleksid meie arengukava koostamises, sest kokkupuutepunkte on palju.'

Ainsana avaldas soovi Pärnu linnaga koostööd teha Sauga vald.

Esimesel kohtumisel Sauga vallavanema Meelis Tombergiga kaardistati võimaliku ühise arengu pidepunktid. 'Meile enestelegi ootamatult tuli puutepunkte palju,' möönis Hallikmägi. 'Linnamajanduses peaaegu polegi valdkondi, kus meil puuduks võimalus areneda koos.'

Nii ulatuslikust koostööst ühinemiseni oleks vaid üks samm, märkis linnapea. Arutledes, mis võiks Sauga vallal endast ligi kümme korda suurema omavalitsusega liitumise vastu olla, tõi Hallikmägi kõigepealt esile identiteediküsimuse.

'Võidakse karta, et suure omavalitsuse osana ei märka Saugat enam keegi,' lausus Hallikmägi ja pakkus, et kui Saugaga liitumine teoks peaks saama, tuleb Pärnuski mõelda linnaosavalitsuste moodustamisele. See aitaks linnaosi võrdselt arendada.

Hetkel kuum