PM: Mõnepäevane kampaania toob kaupmeestele hiigelkäibe

18. oktoober 2004, 08:08

Mõnepäevane müügikampaania võib poodnikele korraga tuua terve kuu käibe ning seda hoolimata eri kettide üheaegsetest üritustest.

Praegu olid korraga käimas Stockmanni Hullud Päevad, Kaubamaja Osturalli ning Citymarketites peetakse Mammutipäevi. Äsja lõppesid ka Selveri Laadapäevad. Kaupmeeste kinnitusel ei ole kampaaniate ajal aga põhjust teistega võistelda, sest ühtmoodi hästi läheb kõigil, kirjutab Postimees.

Kuigi rahanumbritest ja täpsetest läbimüükidest ei taha keegi rääkida, kinnitatakse, et läbimüük kampaaniate ajal on tavalisega võrreldes mitu korda suurem. Stockmannist julgetakse isegi öelda, et väga eduka ürituse korral võib Hullude Päevade ajal saavutada nelja päevaga tagasihoidlikuma müügiga kuu käibe.

Samuti kinnitatakse nagu ühest suust, et mida aasta edasi, seda paremini kampaaniad välja kukuvad ning varasematega võrreldes pole keegi pidanud tagasilööke tundma.

Ka Citymarketite juhi Riho Maureri sõnul kasvab läbimüük nende 11-päevase kampaania ajal kordades. Tallinna Kaubamaja turundusdirektori Enn Pareli sõnul on nende aastatepikkune praktika näidanud, et Osturalli ajal kasvab käive umbes kaks korda ning tema kinnitusel võib sellega rahule jääda.

Omavahelist konkurentsi ei taha kaupmehed aga tunnistada ning näiteks kesklinnas nähakse üheaegsetes kampaaniates pigem plussi kui miinust, sest need tekitavad teatava sünergia ning toovad kesklinna hulgaliselt inimesi. Pareli sõnul näitas seda ilmekalt kevadel juhtunu, kui Kaubamaja lükkas uue korpuse valmimise tõttu Osturalli kuu aega edasi. «Tulemused ei olnud nii head kui tavaliselt,» lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing