• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjala riigid: ELi alkoholimaksud peavad tõusma

  Alkoholiaktsiisi miinimummäärad peavad tõusma ning välisreisidelt kaasa tuua lubatud alkoholikogused poole võrra vähenema.

  Selline on viie Põhjala riigi ühine strateegia alkoholi tarbimise ja salakaubanduse vähendamiseks, milles Taani, Norra, Islandi, Soome ja Rootsi tervishoiuministrid eile Kopenhaagenis kokkuleppele jõudsid ning mille eesmärk on mõjutada ka Euroopa Liitu omale ühtse alkoholipoliitika väljatöötamiseks, kirjutab Rootsi päevaleht Svenska Dagbladet.
  Paari nädala pärast arutavad strateegiat ka Põhjala peaministrid kohtumisel Stockholmis.
  Ettepaneku järgi peaksid õlle ja kange alkoholi maksu miinimummäärad Euroopa Liidus kahekordistuma. Praegu on need muutmata püsinud 1993. aastast saadik. Lisaks tuleb maksustada ka veinid, mida seni Prantsusmaa, Itaalia ja Hispaania vastuseisu tõttu tehtud ei ole. Veel taotlevad Põhjala riigid välisreisidelt kaasa tuua lubatud alkoholikoguste vähendamist poole võrra.
  Rootsi tervishoiuministri Morgan Johanssoni sõnul ei pea Euroopa Liitu kuuluvad Põhjala riigid üksnes kohanema Euroopa Liidu reeglitega. ?Me võime kohaneda, ent peame ka tööd tegema, et Euroopa Liitu mõjutada ning näidata, et alkohol ei ole mingi tavaline kaup,? ütles Johansson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.