• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani autotootjad teevad USA konkurentidel kodus elu kibedaks

  Detroidi kolmikust jäi müügiga ainsana plusspoolele DaimlerChrysler. General Motorsi käive kahanes 4,9 ja Fordi oma 5 protsenti.
  Oktoobris kasvas USA sõidu- ja kergete veoautode turg eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kokku 2,2 protsenti.
  Toyota, Honda ja Nissan tõid Aasia autotootjatele USAs oktoobris rekordilise turuosa. Autodata andmetel kasvas Aasia autotootjate turuosa eelmise aasta 32,9 protsendilt tänavu oktoobris 35,9 protsendini.
  Analüütikute sõnul on Jaapani sõiduautod ja kerged veokid USAs populaarsed tänu paremale kvaliteedile ja väiksemale kütusekulule. Jaapani suurim ja maailma suuruselt teine autotootja Toyota Motors ütles, et nõudlus hübriidauto Priuse ja väikeauto Corolla järele aitas käibe kasvu viia 13 protsendini. Prius töötab korraga nii elektri- kui ka bensiinimootoril. Keskmiselt võtab auto 4,3 liitrit kütust 100 kilomeetri kohta.
  Nissani käibe kasv oli 27 protsenti. Honda Motori käive kosus 10 ja Hyundai Motori müük 15 protsenti. ?Tundub, et oktoobrikuu müük üllatas ka Toyotat ennast,? ütles Los Angeleses asuva Iceology analüütik Wes Brown.
  ?Toyota jätkab pingutamist,? ütles James Moffett, kelle hallatavatesse fondidesse Kansase UMB Pangas kuulub Jaapani autotootja aktsiaid. ?Nende kasvu väljavaated on parimad autotööstuses,? rõõmustas ta.
  Maailma suurim autotootja General Motors (GM) oli müügitulemustes pettunud ja teatas, et tal tuleb veel tootmist vähendada. GMi turuosa kahanes oktoobris 1,9 protsendipunkti võrra, 25,4 protsendini. See on kompanii väikseim turuosa alates 2002. aasta novembrist. Fordi turuosa kahanes aastaga 1,5 protsendipunkti võrra, 18,7 protsendini.
  Analüütikud spekuleerivad, et GMil ja Fordil tuleb nüüd aasta lõpus veelgi suuremaid allahindlusi teha.
  Eile tõusid Tokyo börsil Jaapani autotootjate aktsiad. Toyota aktsia lõpetas kauplemise 1,7, Honda aktsia 0,6 ja Nissani oma 0,4 protsenti.
  GMi aktsiad alustasid USA börsil kauplemispäeva miinuses. Fordi ja DaimlerChrysleri aktsiad suutsid plussi jääda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.