EPL: Ohtlik Haabersti ringristmik saab tuleval nädalal uue liiklusskeemi

05. november 2004, 08:03

Arvukate plekimõlkimiste poolest kurikuulus Tallinna Haabersti ringristmik saab tuleval nädalal uue liiklusskeemi.

Praegune Paldiski maanteega risti olev sissesõit, mida Eesti Liikluskindlustuse Fondi ja liikluspolitsei juhid on nimetanud ülimalt ohtlikuks, suletakse. Edaspidi saavad autod tankima keerata Haabersti tänava kaudu, mis seni on olnud ühesuunaline, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vajaliku ümberehituse teeb Teede REV-2, töö maksab Teede Projektijuhtimise ASi arendusdirektori Margus Kuusmanni sõnul 206 000 krooni. ?Parempöördeosa kaob, äärekivi pannakse ette ja tuleb haljastus. Mahasõit Haabersti tänavale nihkub vasakule, kus teed ehitatakse natuke laiemaks,? rääkis Kuusmann.

Kolmapäevase linnavalitsuse istungi järgsel pressikonverentsil rääkis abilinnapea Peep Aaviksoo umbmääraselt, et selle aastanumbri sees on tulemas ajutine lahendus. Millal ja milline, abilinnapea kolmapäeval ei täpsustanud. ?Ma hiilisin vastutusest kõrvale,? selgitas abilinnapea eile. ?Ajutine lahendus tuleb järgmisel nädalal.?

Uus liiklusskeem kehtib Aaviksoo kinnitusel ringristmikul seni, kuni riik kooskõlastab era- ja avaliku sektori koostööd võimaldava rahastamismudeli. Seejärel on võimalik ehitada liiklussõlm ümber kolmetasandiliseks. Liikluskindlustusfondi statistika järgi juhtub ristmikul keskmiselt üks õnnetus päevas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing