Tartus käivitatakse m-klassijuhataja ja m-naabrusvalve projektid

10. november 2004, 08:09

Mobi Solutions ja Tartu linnavalitsus leppisid eile kokku mobiiliteenuste käivitamises, millest suuremad on m-klassijuhataja ja m-naabrusvalve pilootprojektid.

Lisaks keerukamatele projektidele on mõne nädala jooksul kavas hakata pakkuma linna kodulehe külastajatele võimalust tellida lühisõnumiga oma mobiilile Tartuga seonduvaid helinaid ja taustapilte. 'Turistide jaoks on need originaalsed suveniirid ja linnakodanikele võimalus väljendada oma kiindumust kodulinna, ' ütles mobiilsiderakendusi pakkuva Mobi Solutionsi turundusjuht Rain Rannu.

m-klassijuhataja projektiks valitakse välja 2-4 klassi arvatavasti kas Kivilinna gümnaasiumist või Descartes"i lütseumist, sest neis koolides on oma e-kooli andmebaas juba olemas. Sarnane teenus on väga edukalt kasutusele võetud Stockholmis.

'm-klassijuhataja ei ole uhkeldav ja paarile inimesele vajalik teenus. Meil on reaalne vajadus tekitada tihe suhtlus kolmnurgas õpetaja-õpilane-lapsevanem. Kui m-klassijuhataja pilootprojekt käivitub edukalt, siis on Eestis 50-60 kooli, kes saaksid selle kiiresti kasutusse võtta,' ütles abilinnapea Hannes Astok.

Klassijuhatajale luuakse veebipõhine liides, millega ta saab saata lastevanematele operatiivselt teateid eelseisvatest koosolekutest või teistest vanemate osalust nõudvatest üritustest ning anda samal päeval teada lapse puudumistest.

Samal viisil saab vanematele saata teateid lapse õpiedukuse kohta. 'Lapsevanemale saab teate saata nii 'kahe' kui 'viie' puhul. Seda viimast, heade hinnete eest kiitmist kipume me ära unustama,' lausus Rain Rannu.

Koos politsei ja Naabrusvalve Keskusega tahavad linn ja Mobi Solutions algatada m-naabrusvalve pilootprojekti, mille abil saaks politsei saata m-Tartu veebilehel projektiga liitunud inimestele teavet varastatud autode, kadunud isikute jmt kohta. Politsei infonumbrile saaksid inimesed omalt poolt saata tagasisidet selle kohta, mis neile on linnas silma hakanud.

Rain Rannu sõnul tuleb lisaks vabatahtlikele valvsatele silmapaaridele läbi rääkida takso- ja bussijuhtidega, kes oma töö iseloomu tõttu on pidevalt linna peal ringi liikumas ja võiksid olla suureks abiks korrakaitsele.

Abilinnapea Hannes Astoki sõnul eeldab m-naabrusvalve projekti käivitamine eelkõige politsei ja Naabrusvalve Keskuse huvi asja vastu. 'Kutsume kõik osapooled lähemal ajal ühise laua taha ja loodame muuta see kõigi jaoks kaasakiskuvaks,' lisas Astok.

m-Tartu ühe alaprojektina kavatseb Mobi Solutions teha koostööd TÜ Kliinikumiga, et anda kliinikumile võimalus teavitada patsiente arsti vastuvõtuaja saabumisest SMS-ga ja kutsuda doonoreid häda korral üles kiiresti verd andma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing