Ülo Toomsalu • 11. november 2004 kell 6:38

PM: Peaprokurör teenib riigi tippjuhtidest rohkem

Mulluste palgaandmete põhjal selgub, et erinevalt Euroopa Liidu tavadest teenib riigi peaprokurör rohkem kui riigikohtu esimees, president ja peaminister.

Kui enamikus Euroopa Liidu riikides on prokuröride palgad kõigil tasanditel madalamad kui kohtunike sama tasandi palgad, siis Eestis ületab riigi peaprokuröri Jüri Pihli palk riigikohtu esimehe Märt Raski palga ligi kolmandiku võrra, kirjutab Postimees.

Prokuratuuri kodulehel avaldatud palgaandmete põhjal selgub, et mullu kujunes juuni keskpaigas ametisse asunud Pihli kuupalgaks keskmiselt 57 000 krooni, seda tänu juurde makstud tulemustasule ja puhkusetoetusele.

Nii politsei- kui kaitsepolitseiameti peadirektori lisatasusid sisaldav palk jääb peaprokuröri palgast maha kahe tuhande krooniga. Riigikohtu esimehe palk on aga 40 200 krooni ehk kuus keskmist palka. Sama palju teenib ka peaminister.

Eesti riigiametnikest saab suuremat palka kui Pihl vaid maksu- ja tolliameti juht Aivar Rehe, kelle palk ulatub 80 000 kroonini kuus.

Hetkel kuum