Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Suitsetamise koht

    Alles mõni aeg tagasi tutvustas 92aastane kesklinnaproua Emma sama kohta mulle kui oma lemmikkohvikut, kus ta sõprade ja sõbrannadega kohtumas tavatses käia. Hiljaaegu pandi see eakate stammkundede kahetsuseks kinni ja avati pärast põhjalikku remonti Café Aroma nime all. Nüüd juba suurema kohvivaliku ja restoranimenüüga.
    Kuna kohvik on Balti Sepiku oma, siis on saia-koogivalik juba varasemast tuttav ja ahvatlusi kondiitriletist ei leidnud. Menüü on nagunii pigem restorani kui kohviku oma.
    Algus oli ilus. Erakordselt lahke ja suhtlemisvalmis ettekandja tegi, mis suutis, kuigi pidi olema leti taga ja samal ajal saali teenindama. Edasi ei olnud enam tore. Mozzarella-salati tomatile ja juustule polnud midagi raatsitud peale tibatada ja roog oli täiesti maitsetu. Aga ega poleks vist maitset tundnudki, kui seda oleks olnudki, nii suitsuvingune oli kogu kohvik. Enamikus laudades suitsetati ning mõlemalt poolt valgusid minu laua poole suitsupilved, mässides salatitaldriku, veinipokaali ja minu enda ühtlasse vinesse. Isegi vein kaotas maitse. Õhtul kodus pidin kõik riided pessu panema, Café Aroma suitsuaroomid olid neile liiga tugevasti külge jäänud.
    Oli õhtu ja kohvikusse oli kogunenud mitugi suuremat laudkonda. Ehk päeval ei ole nii hull, lootsin, ja proovisin järgmisel päeval uuesti.
    Tellisin lõhe kukeseenekastmega ja jäin suitsupilvi ootama. Need tulid, täpselt samal moel kui eelmisel õhtul. Ka toit polnud parem, pigem veel kehvem: kalale olid soomused selga jäetud ja need jäid hammaste vahele, kukeseenekaste oli tehtud tulisoolastest soolaseentest. Ei aidanud seegi, et ettekandja mäletas minu eelmise päeva käiku ja ?Tere jälle!? ütles.
  • Hetkel kuum
Margit Pulk: kobarkäkiepideemia nõuab riigimaja kraamimist, siin on lahendus
Vajame valdkondlikke teadusnõukodasid, et olla vähem tagantjärele targad, kirjutab Philip Morris Eesti välissuhete juht Margit Pulk arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Vajame valdkondlikke teadusnõukodasid, et olla vähem tagantjärele targad, kirjutab Philip Morris Eesti välissuhete juht Margit Pulk arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Turud rahunevad pärast suuremat langust
Täna näitavad aktsiaturud stabiliseerumise märke pärast suuremaid langusi eelmisel nädalal ja selle nädala esmaspäeval. Tõusupoolel on nii Aasia aktsiad kui Euroopa futuurid.
Täna näitavad aktsiaturud stabiliseerumise märke pärast suuremaid langusi eelmisel nädalal ja selle nädala esmaspäeval. Tõusupoolel on nii Aasia aktsiad kui Euroopa futuurid.
Analüütikud ja investorid ihuvad karujahiks relvad teravaks
Börsil on karuturg kestnud juba aasta ja kõik küsivad ühte ja sama: millal see lõpeb? “Miljoni dollari küsimus”, kui kasutada vana tuntud vastust. Aga millal siiski? Kui hakata analüütikuid läbi küsitlema, jagunevad vastused kaheteistkümneks: märtsis, aprillis, mais, teisel poolaastal jne. Nii ei saa ju karu jahtida!
Börsil on karuturg kestnud juba aasta ja kõik küsivad ühte ja sama: millal see lõpeb? “Miljoni dollari küsimus”, kui kasutada vana tuntud vastust. Aga millal siiski? Kui hakata analüütikuid läbi küsitlema, jagunevad vastused kaheteistkümneks: märtsis, aprillis, mais, teisel poolaastal jne. Nii ei saa ju karu jahtida!
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Emotsionaalne esinemine Gaselli Kongressil: et maal äri ajada, pead olema lihtsalt hea inimene
Ääremaal ettevõtjana tegutsedes on kõige olulisem, et juht oleks hea inimene, ütles Võrumaal Metsavenna Turismitalu asutanud Meelis Mõttus, nõustudes juhtimispsühholoog Mare Porkiga.
Ääremaal ettevõtjana tegutsedes on kõige olulisem, et juht oleks hea inimene, ütles Võrumaal Metsavenna Turismitalu asutanud Meelis Mõttus, nõustudes juhtimispsühholoog Mare Porkiga.
Läti joobes juhtidelt konfiskeeritud autod jõudsid Ukrainasse
Esimesed kuus Lätis joobes juhtidelt konfiskeeritud sõidukit jõudsid Ukrainasse, „Sõidukid on ukrainlastele üle antud ja kõik on korras," ütles Twitterconvoy algatuse juht Reinis Poznaks Läti raadiole.
Esimesed kuus Lätis joobes juhtidelt konfiskeeritud sõidukit jõudsid Ukrainasse, „Sõidukid on ukrainlastele üle antud ja kõik on korras," ütles Twitterconvoy algatuse juht Reinis Poznaks Läti raadiole.
Suur uuring: Eesti ettevõtted ei kasuta videoturunduse täielikku potentsiaali
Kui maailmas kasutavad ühe turundustööriistana videot koguni 91% ettevõtetest, siis Eestis väärtustavad liikuvat pilti kõigest 57%. Brändiraamatut luues panustatakse suuri summasid ja teatakse, mida kliendile öelda soovitakse, kuid sellele, et tõelise hoo oma tegemistesse võib sisse lükata hoopis video-või animatsioonikeel, ei mõelda. Kuid Müller Media omaniku ja loovjuhi Taimar Müller sõnul oleks aeg.
Kui maailmas kasutavad ühe turundustööriistana videot koguni 91% ettevõtetest, siis Eestis väärtustavad liikuvat pilti kõigest 57%. Brändiraamatut luues panustatakse suuri summasid ja teatakse, mida kliendile öelda soovitakse, kuid sellele, et tõelise hoo oma tegemistesse võib sisse lükata hoopis video-või animatsioonikeel, ei mõelda. Kuid Müller Media omaniku ja loovjuhi Taimar Müller sõnul oleks aeg.
Obskuurne majandus: vanu flopidiskette kasutatakse aktiivselt siiamaani
Arvate et floppy discid ehk disketid on välja surnud? Ei-ei! Neid kasutatakse veel nii mõneski tööstusharus aktiivselt, kuigi nn e-riigis Eestis on seda ilmselt raske uskuda.
Arvate et floppy discid ehk disketid on välja surnud? Ei-ei! Neid kasutatakse veel nii mõneski tööstusharus aktiivselt, kuigi nn e-riigis Eestis on seda ilmselt raske uskuda.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.