Romet Kreek • 28. detsember 2004 kell 22:00

Elektroonika edestas Amazon.comis raamatumüüki

Aktsia reageeris positiivsele jõulumüügi uudisele 8,5protsendise tõusuga, 42,25 dollarile.

Üle maailma osteti online-jaemüüjalt rekordilised 2,8 mln eset päevas. See teeb müügiks 32 eset sekundis ehk kolmandiku võrra eelmise aasta jõuludest enam.

Amazon.com suutis täita jõulude tähtajaks 99 protsenti tellimustest, seda vaatamata väga populaarsete Apple iPod muusikapleierite otsalõppemisele. Enim müüdud elektroonikakaupade seas oli ka Philipsi DVD-mängija.

Amazon saatis kaupa 217 riiki. USA sõjaväelastele läks enam kui sada tuhat saadetist.

Amazoni muusikapood müüs kahel järjestikusel nädalal üle miljoni ühiku nädalas. Hästi läks kaubaks muusika ? U2 ?How to Dismantle an Atom Bomb,? Clay Aikeni ?Merry Christmas with Love? ja Nirvana?se kogumik ?With the Lights Out?.

Ka DVDsid osteti palju. Amazon.com teatas, et nad said ühe päevaga populaarse ?Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek? 13 000 tellimust. Videomängudest olid suurima müügieduga Halo Two ja Grand Theft Auto. Enim müüdud raamatuteks olid Jon Stewarti ?America? ja Mitch Albomi ?The Five People You Meet in Heaven?.

Analüütikud ootavad Amazonilt neljandas kvartalis mullu sama perioodiga võrreldes 28protsendist käibe kasvu, 2,42 mld dollarile.

Hetkel kuum