2. märts 2005 kell 8:51

Analüütikute lemmikaktsiaks on USAs Hercules

USA kemikaalide tootja Hercules oli analüütikute lemmik S P 500 indeksisse kuuluvate aktsiate seas, kirjutas Bloomberg.

Neli analüütikut on andnud aktsiale ostusoovituse, keegi pole andnud hoiu- või müügisoovitust. Tegu on ainsa indeksisse kuuluva aktsiaga, keda on analüüsinud vähemalt kolm analüütikut ja kes pole saanud ühtegi soovituse peale ostusoovituste.

Analüütikutele meeldib aktsia, kuna tema hinna-kasumi suhtarv on madal. Ettevõtte kasum peaks sel aastal kasvama.

?Nad on muutnud raha tarbijast märkimisväärse vaba rahavoo genereerijaks,? ütles Soleil Securitiese analüütik Michael Judd. ?Te võite osta midagi tõeliselt seksikat, millele on kõrged suhtarvud või vaadata ettevõtteid, kes on ümber pöördumas.?

Aktsia hind on 71 protsenti allpool 1998. aasta tipptasemest (50 dollarit). Ettevõtte P/E suhtarvuks oli 18. Aktsia maksis eile New Yorgi börsil 14,55 dollarit.

Herculese käive on kasvanud 2002. aasta järel igal aastal. Sel aastal peaks analüütikute ootuste põhjal ettevõtte käive kasvama kaheksa protsendi võrra, 2,16 mld dollarile. Analüütikud ootavad selle aasta ettevõtte kasumiks 1,07 dollarit aktsia kohta.

Deutsche Banki analüütiku David Begleiter ootab sel aastal ettevõtte kasumiks 1,05 dollarit aktsia kohta ja tulevaks aastaks 1,25 dollarit.

?Kemikaalid, teras ja nafta on sektorid, kellel läheb hästi, kuna meie majandus on tõusuteel,? ütles Matrix USA analüütik Ivan Feinseth.

Bloomberg hindab iga analüütiku soovitust skaalal ühest viieni, kusjuures viis on kõrgeim soovitus. Keskmine arvutatakse liites numbrid kokku ja jagades summa viimase 12 kuu jooksul soovitusi andnud analüütikute arvuga.

Herculesi aktsia sai reitinguks 5,00.

Järgnesid energeetikakompanii AES (hinne 4,75), tervishoiuettevõte Aetna (4,63), Citigroup (4,57), United Technologies (4,50), Tyco International (4,50), kindlustusettevõte Wellpoint (4,47), ravimite jaemüüja Caremark (4,47), jaemüüja Lowe?s (4,46) ja kemikaalide tootja Air Products (4,44).

Hetkel kuum