29. november 2005 kell 6:40

Pärnu PM: Pärnu eelarve maht on üle 471 miljoni krooni

Pärnu linnavalitsus otsustas esmaspäevasel istungil suunata volikogusse esimesele lugemisele 2006. aasta eelarve kogumahus 471 343 000 krooni.

Tänavuse eelarvega võrreldes on tuleva aasta eelarve 8,1 protsenti ehk 35,4 miljonit krooni suurem, kirjutab Pärnu Postimees.

Linnavalitsuse rahandusosakonna juhataja Reet Näkk ütles, et linnavalitsus arvestab 2006. aasta eelarves füüsilise isiku tulumaksu kasvuga 11,6 protsenti. Selle arvestuse kohaselt peaks tulumaksu, mis on linna suurim tuluallikas, laekuma ligi 210 miljonit krooni.

Linna varade müügist loodetakse saada 41,8 miljonit krooni, mis on mõnevõrra rohkem tänavusest.

Taastusravikeskustelt Estonia ja Sõprus tahetakse omanikutulu kokku 3 miljonit krooni ning Pärnu mudaravila aktsiate müügist on planeeritud eelarvesse 4 miljonit krooni. Kulude poolel on traditsiooniliselt kõige suuremad kulud haridusele ligi 217 miljoni krooniga.

Hetkel kuum