Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaare survel võeti Palace?ilt tegutsemisluba

  Justiitsminister Rein Lang peab majandusminister Edgar Savisaare tegutsemist Tallinna võimuorganeis põhjuseks, miks hotelli Palace hoone kasutamisluba omal ajal ära võeti.
  Vaidluses hotelli Palace üle on viimastel päevadel tulnud kaks olulist kohtuotsust ? tühistati hoone tagastamise otsus ja taastati hotelli kasutusluba. Veel Tallinna abilinnapeana tegutsedes võitlesite linnapea Savisaarega just samal teemal?
  Kui 2001. aastal astus Tallinnas ametisse Keskerakonna ja Reformierakonna linnavalitsus, siis vaatasime üle ka kõik väga sensitiivsed otsused, mille oli langetanud enne meid valitsenud Tõnis Paltsu linnavalitsus. Üks neist oli otsus, mis oli seotud Palace?i hoone tagastamisega endisele omanikule. Mina kirjutasin selle kohta linnapea Edgar Savisaarele koguni kirjaliku ettekande, et see rumal otsus tuleb kehtivast seadusest lähtudes ära muuta ja hoone tagastamata jätta. Minu ettekanne ei leidnud mingit järelkaja.
  Kui olin linnavalitsusest Riigikogusse läinud, toodi linnavalitsuse lauale Palace?i kasutusloa tühistamine. See oli tegelikult mõeldud vaid ühe täiendava tõendina sellessamas tagastamise kohtuasjas põhjendamaks, miks linn omal ajal hotellihoone ikkagi tagastas. See põhjustas tõelise poliitilise tormi veeklaasis. Tekkis Keskerakonna ja eriti tema juhi Edgar Savisaare totaalne surve selle nimel, et kasutusluba ikkagi tühistada. Ütlesin toona selgelt, et kasutusloa tühistamisega ei saa mingil juhul nõus olla, sest tegu on täiesti üheselt ebaseadusliku toiminguga.
  Kas siis Savisaar surus selle otsuse läbi?
  Absoluutselt. Ta seadis toonase linnavalitsuse koalitsiooni püsimise otsesesse sõltuvusse sellest otsusest.
  Mis selle taga võis olla?
  Õigusjärgset omanikku, kellele hotellihoone tagastati, esindas ja esindab siiani advokaat Viktor Kaasik.
  Kaasikust sai küll vahepeal Keskerakonna liige, aga mis siis?
  Kaasik kandideeris ju Keskerakonna nimekirjas Tallinna volikokku. Tõsi, ta kogus väga vähe hääli.
  Kui Te omal ajal püüdsite Savisaarega sel teemal rääkida, siis kuidas ta reageeris?
  Mitte kuidagi. Muide, SAPA (säästva arengu ja planeerimise ameti) poolt oli ette valmistatud linnavalitsuse otsuse eelnõu, mis ütles selgelt, et kasutusloa tühistamine ei ole seadusega kooskõlas. Kuid see eelnõu ei jõudnudki kunagi linnavalitsuse istungile. Hiljem, kui oli ametis juba muutunud linnavalitsus, mida juhtis endiselt Savisaar, see kasutusluba ikkagi tühistati.
  Minu teada polnud tol päeval üldse istungit kavas, vaid oli mingi linnavalitsuse liikmete kogunemine, mis kasvas ootamatult üle istungiks?
  Just nii see oli.
  Kui mõelda sellele, et üks poliitik tahab väga sekkuda ühte ärilisse vaidlusse, siis kuidas seda tõlgendada?
  Justiitsministrina ma seda kindlasti ei kommenteeri.
  Kas selle taga võivad olla mingid ainelised huvid?
  Vaevalt. Ma pean eeldama, et midagi sellist ei ole. Kuid asi on väga segane.
 • Hetkel kuum
Peeter Tammistu: ja siis ma mõtlen – kuidas leida küsimused õigetele vastustele
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
USA indeksid langesid, samal ajal kui võlakirjade tootlus ja kuld tõusid
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Tööst ilma jääv Sutter: mõtteid on, aga enne septembrit ei tee ma midagi
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Ukraina esifinantsist: mul on kaks halba kogemust, üks neist on Arricano
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Raadiohommikus: rakettidest bumerangideni
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Uus sanktsioonipakett läks käiku: mõned vedajad juba vähendavad autoparki
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.