• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaare survel võeti Palace?ilt tegutsemisluba

  Justiitsminister Rein Lang peab majandusminister Edgar Savisaare tegutsemist Tallinna võimuorganeis põhjuseks, miks hotelli Palace hoone kasutamisluba omal ajal ära võeti.
  Vaidluses hotelli Palace üle on viimastel päevadel tulnud kaks olulist kohtuotsust ? tühistati hoone tagastamise otsus ja taastati hotelli kasutusluba. Veel Tallinna abilinnapeana tegutsedes võitlesite linnapea Savisaarega just samal teemal?
  Kui 2001. aastal astus Tallinnas ametisse Keskerakonna ja Reformierakonna linnavalitsus, siis vaatasime üle ka kõik väga sensitiivsed otsused, mille oli langetanud enne meid valitsenud Tõnis Paltsu linnavalitsus. Üks neist oli otsus, mis oli seotud Palace?i hoone tagastamisega endisele omanikule. Mina kirjutasin selle kohta linnapea Edgar Savisaarele koguni kirjaliku ettekande, et see rumal otsus tuleb kehtivast seadusest lähtudes ära muuta ja hoone tagastamata jätta. Minu ettekanne ei leidnud mingit järelkaja.
  Kui olin linnavalitsusest Riigikogusse läinud, toodi linnavalitsuse lauale Palace?i kasutusloa tühistamine. See oli tegelikult mõeldud vaid ühe täiendava tõendina sellessamas tagastamise kohtuasjas põhjendamaks, miks linn omal ajal hotellihoone ikkagi tagastas. See põhjustas tõelise poliitilise tormi veeklaasis. Tekkis Keskerakonna ja eriti tema juhi Edgar Savisaare totaalne surve selle nimel, et kasutusluba ikkagi tühistada. Ütlesin toona selgelt, et kasutusloa tühistamisega ei saa mingil juhul nõus olla, sest tegu on täiesti üheselt ebaseadusliku toiminguga.
  Kas siis Savisaar surus selle otsuse läbi?
  Absoluutselt. Ta seadis toonase linnavalitsuse koalitsiooni püsimise otsesesse sõltuvusse sellest otsusest.
  Mis selle taga võis olla?
  Õigusjärgset omanikku, kellele hotellihoone tagastati, esindas ja esindab siiani advokaat Viktor Kaasik.
  Kaasikust sai küll vahepeal Keskerakonna liige, aga mis siis?
  Kaasik kandideeris ju Keskerakonna nimekirjas Tallinna volikokku. Tõsi, ta kogus väga vähe hääli.
  Kui Te omal ajal püüdsite Savisaarega sel teemal rääkida, siis kuidas ta reageeris?
  Mitte kuidagi. Muide, SAPA (säästva arengu ja planeerimise ameti) poolt oli ette valmistatud linnavalitsuse otsuse eelnõu, mis ütles selgelt, et kasutusloa tühistamine ei ole seadusega kooskõlas. Kuid see eelnõu ei jõudnudki kunagi linnavalitsuse istungile. Hiljem, kui oli ametis juba muutunud linnavalitsus, mida juhtis endiselt Savisaar, see kasutusluba ikkagi tühistati.
  Minu teada polnud tol päeval üldse istungit kavas, vaid oli mingi linnavalitsuse liikmete kogunemine, mis kasvas ootamatult üle istungiks?
  Just nii see oli.
  Kui mõelda sellele, et üks poliitik tahab väga sekkuda ühte ärilisse vaidlusse, siis kuidas seda tõlgendada?
  Justiitsministrina ma seda kindlasti ei kommenteeri.
  Kas selle taga võivad olla mingid ainelised huvid?
  Vaevalt. Ma pean eeldama, et midagi sellist ei ole. Kuid asi on väga segane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Donald Trumpi meediafirma läheb kaasama 1 miljardit dollarit
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.