25. aprill 2006 kell 9:43

DnB NORD pank soovib Eestis saavutada 5% suurust turuosa

Eestis märtsis tegevust alustanud DnB NORD pank soovib 5 aastaga hõivata vähemalt 5% Eesti turust ning saada Baltikumi suuruselt kolmandaks pangaks.

Panga tulemused Lätis ja Leedus on iga aastaga progresseeruvalt paranenud ning 2005. aasta oli DnB NORDile mõlemas riigis väga edukas.

„Hetkel keskendume Eestis äriklientidele. Meie tugevaks küljeks kõrgekvaliteediliste finantsteenuste ning –toodete pakkumine klientidele, kes tegutsevad kõikides Balti riikides,” rääkis DnB NORDi Eesti tegevjuht Ivars Kapitovics.

„Arvestades oma kogemusi Lätis ja Leedus, võime me väga optimistlikud olla – NORD/LB Latvija oli 2005. aastal üks Läti kiiremini laienevaid panku ning Leedus oli aasta 2005 tulude poolest panga ajaloo parim aasta. Seetõttu on eesmärk hõivata Eestis 5 aastaga 5% turuosast küllaltki realistlik,” ütles Kapitovics.

2005. aastal oli NORD/LB Latvija varade kasvumäär 92% Läti pangandussektori keskmise, 39% suuruse kasvumäära kõrval. NORD/LB Latvija laenuportfell kasvas 2005. aastal pea kahekordseks, ulatudes 904,3 miljoni euroni, samas kui pangandussektori üldine laenuportfelli kasv oli sellel perioodil 59%. NORD/LB hoiuste määr kasvas 36%, samas kui kogu pangandussektori keskmine oli 22%.

Pank kasvatas oma turuosa antud perioodil kõigis panganduse põhivaldkondades. NORD/LB Latvija oli Läti 23 kommertspanga seas mullu neljandal kohal nii varade kui laenude poolest; see on panga jaoks tema ajaloo kõrgeim positsioon.

NORD/LB Latvija teenis 2005. aastal 8,9 miljoni euro suuruse puhaskasumi, mis näitab 2004. aasta 4,9 miljoni euro suuruse puhaskasumiga võrreldes kasvu.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum