Priit Hõbemägi lahkub Eesti Päevalehest

Liis Ehavere 19. juuli 2006, 00:00

Eesti Päevalehe peadirektori ja juhatuse esimehe Aavo Koka sõnul võttis puhkusel olev Hõbemägi uudise vastu positiivselt. Seda, kas nõukogu otsus tuli ühehäälselt või mitte, ei saanud Kokk öelda. "Kui niisugune otsus tehakse, siis tehakse," täpsustas Kokk.

Nõukogu esimees ja Eesti Päevalehe üks omanikest Hans H. Luik oli kidakeelne ning ei soostunud otsust kommenteerima.

Nõukogu liige Agu Kivimägi oli esialgu Hõbemäega lepingu lõpetamisest kuuldes üllatunud ning arvas, et leping kestab sügiseni. Tema sõnul pole nõukogu koos käinud, vähemalt pole Kivimägi enda sõnul nõukogu koosolekul osalenud.

Nõukogu liige ja 50protsendilise osalusega Eesti Päevalehe omanik Jaan Manitski ei soostunud samuti koosolekut kommenteerima. "Ütleme, et olin koosolekul," sõnas Manitski pärast hetkelist vaikust ning lisas, et toimunu on nõukogu siseasi ning protokollitud.

Kuulujutud Hõbemäe lahkumisest Eesti Päevalehe peatoimetaja kohalt on meediaringkonnas levinud juba paar aastat. Manitski sõnul on varasematel kordadel lepingut alati pikendatud.

Kõikide juhatuse liikmete lepingud on tähtajalised ning lepingu pikendamise ettepaneku teeb nõukogule enamasti asutuse juht. "Kokk on tavaliselt saanud, mida tahab," sõnas Kivimägi juhatuse esimehe head tööd kiites, kuid ei osanud viimasel koosolekul toimunut täpsustada.

Manitski, kes on lehe arenguga väga rahul, leidis, et mõnikord on kasulik, kui tuleb uus inimene ja lehte edasi arendab. Samas kiitis ta senise juhatuse, kuhu kuulub ka Hõbemägi, head meeskonnatööd, mille tulemusena on leht viie aasta jooksul kahjumist kasumisse toodud.

Selle aasta esimeses kvartalis oli 35,6miljonilise käibega Eesti Päevalehe ASi kasum 2,4 miljonit krooni ning peadirektor Koka sõnul oli kasumlik ka teine kvartal.

Oma pöördumises kaastöötajate ja teiste huviliste poole kirjutas Kokk, et tal on peatoimetaja lahkumisest kahju. "Priit on üks ägedama karjääriga peatoimetajaid Eestis," ütles ta ja lisas, et ettevõtted vajavad uusi juhatajaid, sest uued inimesed on vähemasti alguses kärsitumad ja pöörasemad. Mitmed pooleliolevad projektid ja ideed võivad Koka sõnul edaspidi saada Eesti Ekspressi omaks.

Seda, kas Hõbemägi Eesti Ekspressi ka valituks osutub, võiksid Koka sõnul ennustada vaid hiromandid ja kaardimoorid.

Hõbemägi ise on praegu puhkusel ja teda tabada ei õnnestunud.

Ka teine Hans H. Luigele kuuluv leht, Eesti Ekspress, jääb ilma peatoimetajata, sest senine juht Tiina Kaalep sõidab koos suursaadikust abikaasa Mart Tarmakuga Portugali elama. Kaalep ei soovinud kommenteerida, kas Hõbemäest võiks saada tema mantlipärija. "Pean temast väga lugu. Priit on väga-väga pädev inimene Eesti ajakirjandusmaastikul," lisas Kaalep.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing