Tallinnas mõrvati ärimees Andrus Kaarma

Anne Oja 06. september 2006, 00:00

Politsei teatel leiti kella 22.20 paiku Suvila tänaval asuva maja juurest 1967. aastal sündinud Andruse mitme laskehaavaga surnukeha. Äripäeva andmetel on tapetu Andrus Kaarma, seda kinnitasid ka mitmed tema äripartnerid. Kaarmat võidi politsei teatel tulistada hetkel, mil ta väljus autost ja valmistus koju minema.

Prokuratuuri pressiesindaja ütles eile, et palgamõrv on hetkel vaid üks versioonidest. Kindel on, et tegu polnud olmemõrvaga, lisas ta, sest Kaarmat rünnati hetkel, mil ta kodumaja ees oma autost väljus. Mõrvar tulistas Kaarma suunas mitu korda.

Kui mitu kuuli ärimeest tabas, keeldus pressiesindaja uurimise huvides ütlemast. Hetkel mõrvarit veel kinni võetud pole. Teada pole ka ühtki võimalikku mõrva motiivi. Politsei töötab mitmel suunal, liikudes mööda erinevaid niidiotsi.

Äriregistri andmetel oli Kaarmal seos 17 firmaga. Tänavu juulis müüs tema firma OÜ Abeliks sajaprotsendilise osaluse mööblitootjas Twintset Delaware'i maksuparadiisis registreeritud firmale Gemini Specialities LLC ning Rootsis Norrköpingis elavatele Johan Crister Abrahamssonile ning Roberto Valentino Mazarellale.

Mullu 119 miljoni kroonise käibe juures 100 000kroonise kasumi teeninud Twintseti majandusaasta aruanne lisab, et sama aasta augustis ostis Kaarma mööblifirma osakud välja ettevõtetelt Global Mortage Corporation, Nelson Yard Europe Inc ja osaühingult Sun Group.

Kummalegi välisfirmale maksis Kaarma osaühing Abeliks 1,8 miljonit ning Sun Groupile 1,9 miljonit krooni. Omanikuvahetusega põhjendati aruandes mööblitootja müügimahu langust ligi 80 miljoni krooni võrra.

Möödunud kevadel ja suvel ilmnesid Twintsetil rahalised raskused. Tänavu maist septembrini üleval olnud võlg kuni 1 miljon krooni Intrum Justitia kliendile oli kustutatud möödunud nädalal. Maksuametile võlgnes Twintset eilse seisuga üle 1,6 miljonit krooni.

Mõne aasta eest kuulutas kohus välja Kamee Mööbli ühe omaniku ASi Punavari pankroti, millega jäid kümned koostööpartnerid ilma 34 miljonist kroonist. Kaarma ja Punavari teised omanikud jätkasid tegevust Twintseti nime all.

Mitmed Kaarmat tundvad ettevõtjad ja äripartnerid ei soovinud mehe äride iseloomu kommenteerida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing