Mariliis Pinn • 27. september 2006 kell 11:49

Kruuda kommentaariks Alakülale: me peame üksteist aitama

Äripäeva küsimusele, millised järeldused kavatseb Oliver Kruuda teha Keskerakonna rahastajana Toomas Hendrik Ilvese võidust ja meedia rollist selles järgnes pikk mõttepaus.

"Mida iganes ma ütlen, kirjutate te negatiivselt," ütleb ta lõpuks, "Kui on vaja toetada, et ühiskonda paremaks teha, siis ma loomulikult, ma toetan. Me oleme siin, et üksteist aidata, tuleb küsida, kuidas teha ühiskonda paremaks."

"Kui ma toetan Keskerakonda, siis nad vaatavad, et halb. Et astmeline tulumaks on kindlasti paha, samas ei ole keegi neid astmeid paika pannud, võib olla väiksema tuluga inimesed maksavad 5%, natuke suurema tuluga 6% jne. Keskerakonna programmis on ka tööandjale kasulikke punkte," selgitas ta oma mõtet.

Kruuda möönas, et viimane presidendi valimiskampaania ei olnud ilus: "teisele poolele ei antudki peaaegu sõnaõigust."

"Kohe kui Savisaar käib välja idee keskmist palka 25 000 kroonini tõsta, tormatakse teda kaigastega materdama. Kuid mulle meeldiks kui keskmine palk oleks kõrgem, teie teeniksite 50 000 ja mina näiteks 75 000 krooni," lisas Kruuda.

Hetkel kuum