27. september 2006 kell 8:55

Kesknädal: meid toetanud ärimehed peavad tegema järsud järeldused

Toomas Hendrik Ilvese võidust ja meedia rollist selles peavad kevadel toimuvate Riigikogu valimiste eel tegema ka järsud järeldused Keskerakonda ning Rahvaliitu toetavad äriringkonnad, soovitab Keskerakonna häälekandja Kesknädala tänases juhtkirjas.

"Lõppenud kampaania tulemuse tegi meedia. Eesti meedia on seni järjest tõestanud, et kuni pooleaastased kontsentreeritud mudasõjad ei tee Keskerakonnale ega Rahvaliidule suuremat häda. Ka siis, kui Eesti Meedia (ehk Reformierakond) ja Ekspressgrupp (ehk Isamaa ja Res Publica Liit) koos avalik-õigusliku ringhäälinguga taovad ühte rauda," kirjutab Kesknädala peatoimetaja Allan Alaküla.

Tema hinnangul murdus eestlaste vastupanuvõime totaalsele ajuloputusele juuli teisel poolel ning vajus päris läbi augustis-septembris.

"Ainult paari Kesknädala massnumbri mõjul seis vahetult valimiste eel pisut küll tasakaalustus, kuid seda oli võrreldes muu meediaga siiski liiga vähe ja liiga hilja," märgib Alaküla.

"Keskerakond, Rahvaliit ja neid toetavad äriringkonnad peavad siit tegema juba järgmistele Riigikogu valimistele mõeldes järsud järeldused. Meedia on nüüdismaailmas peamine väärtuste ümberjagamise mehhanism, ja Eesti pole siin erand," soovitab Alaküla.

"Toomas Hendrik Ilves polnud meie eelistus, kuid Eesti demokraatia on juba piisavalt tugev, et me elame selle üle," kommenteerib Ilvese võitu Kesknädal.

Hetkel kuum